Ελλάδα

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία

Κορωνοϊός ενημέρωση: Τα νεότερα για την πανδημία
Κορωνοϊός ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, οι ειδικοί ενημέρωσαν τους πολίτες σχετικά με τα νεότερα πάνω στην πανδημία.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να σαρώνει σε όλο τον κόσμο, ενώ ολοκληρώθηκε και η ενημέρωση για τα νεότερα πάνω στην πανδημία. Στην ενημέρωση συμμετέχει η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και τα μέλη της Επιτροπής των Ειδικών κα Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπενθυμίζουμε πως ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για σήμερα 3.407 νέες λοιμώξεις.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Ανησυχητικά τα στοιχεία από τη Βόρεια Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα παρουσίασε στοιχεία από τις νοσηλείες σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Βάσει αυτών οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ είναι ανεμβολίαστοι. Ειδικότερα, τόνισε: «Σήμερα είχαμε πάλι αρκετά κρούσματα σε αρκετούς νομούς. Οι νοησλευόμενοι σε μονάδες στη Δυτκή Μακεδονία και νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, οι 70 από τους 73 νοσηλεύομενους σε ΜΕΘ, είναι ανεμβολίαστοι. Παράλληλα, από τους 22 νοσηλευόμενους σε απλές κλίνες με υψηλή ροή οξυγόυνου, οι 18 είναι ανεμβολίαστοι».

Κορωνοϊός ενημέρωση:

Κορωνοϊός ενημέρωση: Με μάσκα στις παρελάσεις

«Το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί στο 1,35% την τελευταία εβδομάδα και το επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε κατά 28% τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα. Στην Αττική η πορεία της πανδημίας είναι σταθερή. Αύξηση παρατηρήθηκε σε Δυτική Αττική και Βόρειο Τομέα Αθηνών», είπε η κα Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν με αύξηση κρουσμάτων σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία, ενώ σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου καταγράφεται για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο μέλος της Πελοποννήσου, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα.

Το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία σταθερότητα σε υψηλά νούμερα. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε ποσοστό 30%. Στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις ΜΕΘ κοροναϊού ξεπερνάει το 90% παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι διαθέσιμες κλίνες.

Σε σχέση με τις παρελάσεις, επεσήμανε ότι όσοι τις παρακολουθήσουν θα πρέπει να φορούν μάσκα καθώς θα υπάρχει συνωστισμός. Φέτος το χειμώνα η νοσηρότητα γενικά θα είναι πιο αυξημένη. Προέτρεψε όλους τους συνανθρώπους μας ευάλωτους ή μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν κατά της γρίπης.

Κορωνοϊός ενημέρωση: Δείτε το βίντεο από τη σημερινή ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments