Τεχνολογία

Instagram: Αυτές είναι οι νέες λειτουργίες του

Instagram: Αυτές είναι οι νέες λειτουργίες του
Instagram: Τα Collabs και η ανάρτηση φωτογραφιών από desktop μεταξύ των πιο σημαντικών λειτουργιών.
Instagram: Τα Collabs και η ανάρτηση φωτογραφιών από desktop μεταξύ των πιο σημαντικών λειτουργιών.

Το Instagram ξεκινά μια βδομάδα αποκάλυψης προϊόντων με την ανακοίνωση του “Collabs.” Το “Collabs” είναι μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει σε δύο χρήστες να μοιράζονται από κοινού μια ανάρτηση ροής ή Reel. Επίσης σήμερα θα δοκιμάσει έναν νέο τρόπο για να προσθέτει κάνεις έναν κερδοσκοπικό έρανο σε μια ανάρτηση. Τέλος, την Πέμπτη θα αναπτύξει τη δυνατότητα δημιουργίας αναρτήσεων φωτογραφιών και βίντεο και από επιτραπέζιους υπολογιστές. Θα δημιουργήσει επίσης και εφέ εστιασμένα στην μουσική για τα Reels.

Η νέα δυνατότητα “Collabs” επιτρέπει ουσιαστικά σε δύο λογαριασμούς να συνυπογράφουν μια ανάρτηση ή Reel. Η ανάρτηση ή το Reel θα εμφανίζονται από κοινού στους ακόλουθους και των δύο χρηστών. Οι χρήστες θα μοιράζονται το ίδιο νήμα σχολίων, καθώς και μετρήσεις προβολών και like. Το Collab ενεργοποιείται από την καρτέλα προσθήκης ετικετών, μετά την οποία ο δεύτερος χρήστης θα πρέπει να αποδεχτεί την πρόσκληση.

Την Πέμπτη η υπηρεσία θα διαθέτει επίσης την δυνατότητα για τους χρήστες να δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από τα προγράμματα περιήγησης της επιφάνειας εργασίας τους. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό για να υιοθετείται φέτος. Η λειτουργικότητα της επιφάνειας εργασίας του Instagram έχει καθυστερήσει πολύ, αν κρίνουμε ότι μόλις πέρυσι προστέθηκαν τα DM στο πρόγραμμα περιήγησης.

Τέλος, έρχονται ακόμη κάποια δευτερεύοντα χαρακτηριστικά αυτήν την βδομάδα. Συγκεκριμένα, σήμερα το Instagram ξεκινά να δοκιμάζει έναν νέο τρόπο δημιουργίας εράνων στις αναρτήσεις, ο οποίος θα είναι προσβάσιμος αφού πατήσετε το κουμπί “+” στην επάνω δεξιά γωνία του περιβάλλοντος εργασίας. Υπάρχουν επίσης δύο δυνατότητες με επίκεντρο την μουσική που έρχονται στα Reels την Πέμπτη. Το Superbeat προσθέτει εφέ σε ένα βίντεο στο ρυθμό ενός τραγουδιού, ενώ οι δυναμικοι και τρισδιάστατοι στίχοι προσφέρουν έναν πιο ενδιαφέροντα τρόπο για την εμφάνιση των στίχων τραγουδιών κατά την διάρκεια ενός βίντεο.

Instagram: Λίγα λόγια για την εφαρμογή

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Το Instagram δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες.Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.

Ο χρήστης μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία μέσω της εφαρμογής ή να χρησιμοποιήσει κάποια που έχει ήδη αποθηκευμένη στο τηλέφωνό του. Πριν την κοινοποιήσει μπορεί να εφαρμόσει εφέ και φίλτρα, να επισημάνει άλλους χρήστες στις δημοσιεύσεις του (tag), να προσθέσει περιγραφή και τοποθεσία και να την κοινοποιήσει κατευθείαν στο Facebook, στο Twitter, στο Flickr, στο Tumblr και στο Foursquare.

Οι φωτογραφίες έχουν τετράγωνο σχήμα, παρόμοιο με το καρέ των φωτογραφικών μηχανών Kodak Instamatic και Polaroid. Οι χρήστες μπορούν να τις επεξεργαστούν και να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα μέσω ειδικά σχεδιασμένων φίλτρων και ειδικών εργαλείων επεξεργασίας. H δυνατότητα εγγραφής και ο διαμοιρασμού βίντεο ενσωματώθηκε στο Instagram τον Ιούνιο του 2013. Η εγγραφή βίντεο υποστηρίζεται προς το παρόν μόνο στις εφαρμογές iPhone και Android. Η μέγιστη διάρκεια του βίντεο είναι το ένα λεπτό με ελάχιστο χρόνο τα τρία δευτερόλεπτα. svg%3E

Για να χρησιμοποιήσει κάποιος το Instagram πρέπει:

  • να κατεβάσει και να εγκαταστήσει πρώτα την εφαρμογή στο κινητό του τηλέφωνο
  • να δημιουργήσει ένα λογαριασμό με όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης
  • να συμπληρώσει στοιχεία στο προφίλ του.
  • Η εφαρμογή διατίθεται για συσκευές Apple iOS, Android και Windows Phone.

Για σύνδεση στο λογαριασμό από πρόγραμμα περιήγησης ιστού (web browser), πηγαίνει κανείς στη διεύθυνση http://instagram.com/ και συνδέεται με το όνομα χρήστη και τον κωδικό του για το Instagram.

Υπάρχουν βασικοί όροι χρήσης που απαιτείται να τηρούν οι χρήστες του Instagram, όπως το ότι οφείλουν να είναι τουλάχιστον 13 ετών, ή το ότι υπάρχουν περιορισμοί στο ανέβασμα βίαιων, γυμνών, μερικώς γυμνών ή με σεξουαλικό υπονοούμενο φωτογραφιών, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν και την ευθύνη για τον λογαριασμό και την δραστηριότητα που προέρχεται από αυτόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments