Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Άκυρη η μαθητική παρέλαση λόγω πένθους

Θεσσαλονίκη: Άκυρη η μαθητική παρέλαση λόγω πένθους
Θεσσαλονίκη: Λόγω της κήρυξης του εθνικού πένθους για την Φώφη Γεννηματά, η μαθητική παρέλαση στις 27 Οκτωβρίου ακυρώνεται.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αποφάσισε να κηρυχθεί την Τετάρτη (27/10) εθνικό πένθος για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά. Η Φώφη Γεννηματά θα κηδευτεί την ίδια ημέρα. Κατόπιν της απόφασης αυτής η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη ξεκινούν αύριο οι εορτασμοί για τη γιορτή του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση στις 28 Οκτωβρίου. Αύριο το πρωί, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, επίσημη έπαρση της σημαίας μαζί με τον Διοικητή του Γ Σώματος Στρατού στον Λευκό Πύργο.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Στις 10.00 το πρωί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί την κινητή μονάδα εμβολιασμού που θα στηθεί ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την 4η ΥΠΕ στη νέα παραλία, πίσω από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στην περιοχή του Μακεδονίας Παλλάς και στις 11:30 η πανηγυρική δοξολογία του Αγ. Δημητρίου.

Σημειώνεται ότι οι μαθητικές παρελάσεις στους υπόλοιπους δήμους της Θεσσαλονίκης, όπως και της χώρας, που πραγματοποιούνται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, θα διεξαχθούν κανονικά.

Δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία Υπουργού η κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Με τιμές εν ενεργείας Υπουργού και δημοσία δαπάνη θα γίνει η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά. Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη. Φώφη Γεννηματά

Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό.

Φώφη Γεννηματά: Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη» αναφέρει στη συλλυπητήρια δήλωσή του ο πρωθυπουργός

«Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες» υπογραμμίζει. Φώφη Γεννηματά

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός, έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά. Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συγκλονισμένος πληροφορήθηκε στη Σαουδική Αραβία όπου μόλις έφθασε για διήμερη επίσκεψη, τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τροποποιεί το πρόγραμμά του και θα επιστρέψει στην Αθήνα αύριο το βράδυ. Η περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη ακυρώνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments