Ελλάδα

Ένταση στα Εξάρχεια: Ρίψη χημικών και έξι προσαγωγές

Ένταση στα Εξάρχεια: Ρίψη χημικών και έξι προσαγωγές
Ένταση στα Εξάρχεια: To περιστατικό έλαβε χώρα στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας.

Περιορισμένη ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στα Εξάρχεια, όταν κατά τη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών κατά της υποχρεωτικής λήψης DNA.

Ένταση στα Εξάρχεια: To περιστατικό έλαβε χώρα στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αστυνομία, πραγματοποιήθηκε πορεία 150 ατόμων στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, μετά το τέλος της διαδήλωσης στα Εξάρχεια, ομάδα αγνώστων επιτέθηκε με πυροσβεστήρες κατά αστυνομικών δυνάμεων που απάντησαν με χρήση χημικών. To περιστατικό έλαβε χώρα στη διασταύρωση των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας, σε πορεία που είχε προγραμματιστεί ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA από τους 14 φοιτητές που έκαναν κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΜΠ.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δύο αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ενώ οι δυνάμεις της αστυνομίας που βρέθηκαν στο σημείο προχώρησαν σε 6 προσαγωγές. Αμέσως μετά τα επεισόδια, μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και απηύθυναν κάλεσμα για συγκέντρωση μέσα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Ένταση στα Εξάρχεια Ένταση στα Εξάρχεια

Πέραμα: Επεισόδια σε συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας σε πορεία που έγινε σχετικά με το θάνατο του 20χρονου Ρομά στο Πέραμα. Μάλιστα την Κυριακή το βράδυ πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αντιεξουσιαστές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή το περιστατικό με την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως συνέπεια να σκοτωθεί από πυρά αστυνομικών ο 20χρονος Ρομά, Νίκος Σαμπάνης.

Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 20χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά μετά από καταδίωξη που κατέληξε στο Πέραμα το βράδυ της Παρασκευής ενώ ξεκίνησαν επεισόδια με δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο.

svg%3E

Πέραμα: «Κλειδί» οι διάλογοι με το Κέντρο και οι εντολές

Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης λέει από πλευράς του ότι έδωσε την εντολή διακοπής της καταδίωξης λόγω της επικινδυνοτητάς της (μεγάλη ταχύτητα σε πολυσύχναστους δρόμους) ενώ στην περιοχή υπήρχαν δυο αστυνομικές ομάδες. Οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες, και τα σενάρια που εξετάζονται είναι είτε να μην άκουσαν οι αστυνομικοί, είτε -εξετάζεται και αυτή η μικρότερη πιθανότητα- να κινήθηκαν παρακούοντας τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έρευνα, ενώ η επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή. Πέραμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments