Τεχνολογία

Otto Wichterle: Η Google τιμά με doodle τον δημιουργό των φακών επαφής

Otto Wichterle: Η Google τιμά με doodle τον δημιουργό των φακών επαφής
Otto Wichterle: Ποιος ήταν ο άνθρωπος που τιμά σήμερα η Google.

Τον Otto Wichterle, δημιουργό των φακών επαφής τιμά σήμερα με doodle η Google, αφορμή τα 108 χρόνια από τη γέννησή του.  Ο Otto Wichterle γεννήθηκε σαν σήμερα το 1913 στο Προστέγιοφ, που ανήκε τότε στην Αυστροουγγαρία και πλέον στην Τσεχία. Από μικρός ήταν λάτρης των επιστημών. Πήρε το διδακτορικό του στην Οργανική Χημεία το 1936 από το Ινστιτούτο Χημικής Τεχνολογίας της Πράγας.

Otto Wichterle: Ήταν κάτοχος αμέτρητων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας

Εκεί ο Wichterle, άνθρωπος που φορούσε γυαλιά και ο ίδιος, δίδαξε τη δεκαετία του ‘50, ενώ παράλληλα ανέπτυσσε ένα απορροφητικό και διαφανές τζελ, για εμφυτεύματα στα μάτια. Εξαιτίας πολιτικών αναταραχών έφυγε από το πανεπιστήμιο και συνέχισε να δουλεύει στο σπίτι την ιδέα του. Το 1961 έφτιαξε τους πρώτους μαλακούς φακούς επαφής χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο εξοπλισμό που περιελάμβανε ένα παιδικό παιχνίδι κατασκευών, ελαφριά μπαταρία ποδηλάτου, μοτέρ από φωνογράφο και σπιτικούς γυάλινους σωλήνες και καλούπια. Otto Wichterle

Κάτοχος αμέτρητων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ερευνητής για όλη του τη ζωή, ο Wichterle εξελέγη ως ο πρώτος πρόεδρος της Ακαδημίας της Τσεχίας, έπειτα από την ίδρυση της χώρας το 1993. Αν και είναι γνωστός για τους φακούς επαφής, οι εφευρέσεις του επίσης έθεσαν τα θεμέλια για σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες, όπως τα «έξυπνα» βιοϋλικά που χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση ανθρώπινων συνδετικών ιστών. Πέθανε στις 18 Αυγούστου 1998 στο χωριό Στραζίσκο της Τσεχίας, σε ηλικία 84 ετών.

Otto Wichterle: Το σημερινό google doodle

Otto Wichterle
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments