Nέα της αγοράς

General Motors: Υψηλότερα τα κέρδη στο γ’ τρίμηνο

General Motors: Υψηλότερα τα κέρδη στο γ’ τρίμηνο
General Motors: Αύξηση των κερδών κατέγραψε η εταιρεία στο γ' τρίμηνο, καταγράφοντας άλμα και στην μετοχή κατά 3%.

Η General Motors κατέγραψε υψηλότερα κέρδη από τις προσδοκίες στο γ’ τρίμηνο. Ακόμη, η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε άλμα 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ έδωσε εκτιμήσεις που ήταν υψηλότερες από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές για το σύνολο της χρήσης.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία τόνισε πως εμφάνισε καθαρά κέρδη 2,420 δισ. Δολαρίων ή 1,62 δολαρίων ανά μετοχή στο τρίμηνο, χαμηλότερα από τα 4,045 δισ. Δολάρια ή 2,78 δολάρια ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο. Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,52 δολάρια, πολύ υψηλότερα των εκτιμήσεων για 98 σεντς.

Τα έσοδα μειώθηκαν στα 26,779 δισ. Δολάρια από τα 35,480 δισ. Δολάρια πριν από ένα χρόνο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 30,722 δισ. δολάρια. Η εταιρεία βρίσκεται σε σωστή τροχιά για να ανακοινώσει προσαρμοσμένα ΕΒΙΤ στο υψηλότερο άκρο των εκτιμήσεων για το σύνολο της χρήσης, ανέφερε η εταιρεία. Αναμένει τα κέρδη ανά μετοχή στα 5,70-6,70 δολάρια, σε σχέση με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για 6,41 δολάρια.

Λίγα λόγια για την εταιρεία

Ο όμιλος General Motors Company ή σκέτο General Motors, γνωστή και με τα αρχικά GM, είναι αμερικανική πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και η έδρα της είναι στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε από τον William C. Durant στις 16 Σεπτεμβρίου του 1908, ως εταιρεία χαρτοφυλακίου και η παρούσα οντότητα ιδρύθηκε το 2009 μετά την αναδιάρθρωσή της. Η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος αμερικανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Στην κορύφωσή της, η GM είχε μερίδιο αγοράς 50% στις Ηνωμένες Πολιτείες και ήταν η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο από το 1931 έως το 2007. Από το 2021, η General Motors κατατάσσεται στον αριθμό 22 στην κατάταξη Fortune 500 των μεγαλύτερων εταιρειών των Ηνωμένων Πολιτειών με βάση τα συνολικά έσοδα.

Η General Motors κατασκευάζει οχήματα σε πολλές χώρες,[5] οι τέσσερις βασικές μάρκες αυτοκινήτων της είναι η Chevrolet, η Buick, η GMC και η Cadillac. Επίσης, κατέχει σημαντικό μερίδιο σε ξένες μάρκες όπως οι Wuling, Baojun και Jiefang. Ο ετήσιος όγκος πωλήσεων παγκοσμίως έφτασε το ορόσημο των 10 εκατομμυρίων οχημάτων το 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments