Οικονομία

ΔΕΗ: “Σινιάλο” της CVC για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ: “Σινιάλο” της CVC  για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου
ΔΕΗ: “Σινιάλο” έδωσε η CVC για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ όπου θα χρηματοδοτηθεί από κεφάλαιά της. Αυτό αποτυπώθηκε από τη συμφωνία της επιχείρησης με τη Selath Holdings.

“Σινιάλο” έδωσε η CVC για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη ΔΕΗ όπου θα χρηματοδοτηθεί από κεφάλαιά της. Αυτό αποτυπώθηκε από τη συμφωνία της επιχείρησης με τη Selath Holdings.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας ο Επενδυτής έχει συμφωνήσει να εγγραφεί για την αγορά μετοχών αξίας έως 395 εκατ. ευρώ, με προϋπόθεση ότι η τιμή διάθεσης δεν θα υπερβαίνει τα 9 ευρώ ανά μετοχή, ούτως ώστε μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος των κεφαλαίων που θα αντλήσει η επιχείρηση θα είναι σε επίπεδα άνω του 1 δισ. ευρώ, έναντι 750 εκατ. που ήταν ο αρχικός στόχος.

ΔΕΗ: Προχωρά σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 750 εκατομμύρια ευρώ

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η ΔΕΗ κατά 750 εκατ. ευρώ. Η ΔΕΗ ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τα επαναλαμβανόμενα EBITDA ανήλθαν στα 471,5 εκατ. ευρώ του έτους σε σχέση με τα 457,3 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Το αντίστοιχο περιθώριο διαμορφώθηκε σε 21,5% από 20,3%.

ΔΕΗ

ΔΕΗ: Συμφωνία με Selath Holdings για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

Σε συμφωνία με τη Selath Holdings για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου προχωρά η ΔΕΗ, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται ότι ο επενδυτής θα αποκτήσει τουλάχιστον το 10% των μετοχών της δεύτερης με «πλαφόν» επένδυσης τα 395 εκατομμύρια ευρώ, ανακοινώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο. Η Selath θα χρηματοδοτηθεί από επενδυτικά κεφάλαια τα οποία “συμβουλεύει” η CVC Advisers Greece S.M.S.A. και οι θυγατρικές της.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Ο Επενδυτής έχει συμφωνήσει να εγγραφεί για την αγορά εκδοθησομένων κοινών μετοχών του Εκδότη με συνολική δέσμευση που δεν θα υπερβαίνει τα Euro 395,0 εκατομμύρια, εφόσον πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, περιλαμβανόμενου του ότι η τιμή διάθεσης των εκδοθησομένων μετοχών δεν θα υπερβαίνει τα Euro 9,00 ανά εκδοθησομένη κοινή μετοχή. Επιπροσθέτως, δυνάμει της Συμφωνίας  ο Εκδότης έχει συμφωνήσει, ότι, με την επιφύλαξη των όρων που έχουν περιληφθεί σε αυτή, ο Επενδυτής θα έχει εγγύηση κατανομής του αριθμού κοινών μετοχών που απαιτείται, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου να έχει στην κατοχή του τουλάχιστον το 10,0% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου με δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments