Αθλητισμός

Josh Cavallo: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι gay»

Josh Cavallo: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι gay»
Josh Cavallo: Ο 21χρονος Αυστραλός έγινε ο πρώτος εν ενεργεία ποδοσφαιριστής μεγάλης κατηγορίας που βγαίνει ανοιχτά και δηλώνει ομοφυλόφιλος.

Ο Josh Cavallo σπάει τα δεσμά και κόντρα στα ταμπού και τις προκαταλήψεις, ειδικά στον άγριο και τοξικά αρρενωπό χώρο του ποδοσφαίρου, αποκαλύπτει την σεξουαλικότητά του. Πρόκειται για τον πρώτο ποδοσφαιριστή πρώτης κατηγορίας που δηλώνει ανοιχτά και δημόσια πως είναι ομοφυλόφιλος.

Σε έναν χώρο όπου στις κερκίδες των γηπέδων οι οπαδοί χρησιμοποιούν στα συνθήματά τους ομοφοβικό λόγο με υβριστικό περιεχόμενο και φρασεολογία που για να προσβάλει τους φιλάθλους και παίκτες της αντίπαλης ομάδας τούς αποκαλεί gay. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ «απαγορεύονται» δια ροπάλου σε πολλούς χώρους και ειδικά σε αυτόν του ποδοσφαίρου, αλλά κι αυτό το μικροαστικό στερεότυπο θα το σπάσει ο κόσμος που προοδεύει και προχωράει μπροστά μέσα από τους αγώνες και την πάλη για μια δίκαιη και ισότιμη κοινωνία για όλους και όλες.

Η απόφαση του Josh Cavallo είναι επομένως τρομερά σημαντική, δεδομένα ιστορική και μία ακτίδα φωτός πως υπάρχει πραγματική ελπίδα για ισότητα, σε κάθε επίπεδο, στο ομορφότερο παιχνίδι που φτιάχτηκε ποτέ. Ο παίκτης αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά τώρα που είναι εν ενεργεία ποδοσφαιριστής για να παρακινήσει κι άλλους παίκτες και δη μικρά παιδιά που υπηρετούν το, κατά τα άλλα πολύ όμορφο, σπορ. 

Η αλήθεια του Josh

“Σήμερα, υπάρχει κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ με όλους σας και νιώθω άνετα να το κάνω. Είμαι υπερήφανος που σας ανακοινώνω πως είμαι γκέι. Ήταν ολόκληρο ταξίδι να φτάσω σε αυτό το σημείο της ζωής μου, αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με την απόφασή μου να κάνω come out. Πάλευα με τη σεξουαλικότητά μου εδώ και έξι χρόνια και χαίρομαι που πλέον μπορώ να ηρεμήσω” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Josh Cavallo.

Συνεχίζει τονίζοντας πως “μεγαλώνοντας ένιωθα πάντοτε την ανάγκη να κρύβω τον εαυτό μου, γιατί ντρεπόμουν. Ήταν μία ντροπή καθώς δεν θα μπορούσα ποτέ να κάνω αυτό που αγαπούσα και να είμαι γκέι. Το να μεγαλώσω ως ομοφυλόφιλος και να παίζω ποδόσφαιρο ήταν απλώς δύο κόσμοι που δεν είχαν διασταυρωθεί πριν”.

Κλείνοντας την αποκάλυψή του τονίζει τον σημαντικό σκοπό αυτής: “Θέλω να δείξω ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι στο παιχνίδι και αξίζουν το δικαίωμα να είναι ο γνήσιο εαυτός τους. Είναι φοβερό να ξέρεις ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν γκέι επαγγελματίες εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά σε όλο τον πλανήτη. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει στο άμεσο μέλλον”.

Θετική ανταπόκριση και χιλιάδες μηνύματα

Το μήνυμα του Καβάλο έγινε αμέσως viral καθώς ουσιαστικά πρόκειται για τον πρώτο παγκοσμίως εν ενεργεία ποδοσφαιριστή πρώτης κατηγορίας που δηλώνει ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος. Το video έχει περίπου 6 εκατ. προβολές, ενώ χιλιάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης που δέχθηκε για την επιλογή του να μιλήσει ανοιχτά.

Το σωματείο επαγγελματιών ποδοσφαιριστών της Αυστραλίας σχολίασε ότι είναι μια «υπέροχη στιγμή» για τον ίδιο, το άθλημα και «την LGBTI+ κοινότητα». Και δεν ήταν η μόνη αντίδραση από την κοινωνία του ποδοσφαίρου. Λίβερπουλ, Μπαρτσελόνα, Άρσεναλ, Γιουβέντους, Βέρντερ Βρέμης, Βαλένθια, Premier League, αλλά και οι Γκάρι Λίνεκερ, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Αντουάν Γκριεζμάν, Ζεράρ Πικέ, Μάρκους Ράσφορντ, όπως επίσης και ο σούπερ σταρ του μπάσκετ Πάου Γκασόλ. Άπαντες υποδέχθηκαν θετικά το μήνυμα του Καβάλο, στον οποίο εξέφρασαν τη στήριξή τους.

«Σε ευχαριστούμε Τζόσουα Καβάλο, που κάνεις ένα τεράστιο βήμα μπροστά! Το θάρρος σου συμβάλλει στην ομαλοποίηση της διαφορετικότητας στον κόσμο του αθλητισμού», έγραψε η Μπαρτσελόνα.

Η Λίβερπουλ ανέφερε: «Περήφανοι για σένα για τη δύναμη και το θάρρος. You’ll Never Walk Alone».

«Σε ευχαριστούμε Τζόσουα Καβάλο για τη δύναμη και το κουράγιο σου… Είσαι έμπνευση για εκατομμύρια. Ο καθένας αξίζει το δικαίωμα να είναι ο εαυτός του. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι καλύτερος σήμερα, εξαιτίας σου», ανέφερε η Άρσεναλ.

«Περήφανοι για τη γενναιότητα και τη δύναμή σου, Τζόσουα Καβάλο. Είσαι έμπνευση για πολλούς λάτρεις των σπορ και επαγγελματίες αθλητές!», έγραψε η Βαλένθια.

Η Premier League σημείωσε: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι μαζί σου και σου ευχόμαστε ό,τι καλύτερο».

«Περήφανοι για εσένα», ήταν η ανάρτηση της Γιουβέντους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments