Ελλάδα

Γιγάντια ελληνική σημαία υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου

Γιγάντια ελληνική σημαία υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου
Ελληνική σημαία: Έχει εμβαδόν 150 τετραγωνικά μέτρα.
Ελληνική σημαία: Έχει εμβαδόν 150 τετραγωνικά μέτρα.

Μία γιγάντια Ελληνική σημαία, εμβαδού 150 τετραγωνικά μέτρα υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου, για τους εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. «Είναι σίγουρο ότι οι ψυχές των προγόνων μας, όλων εκείνων που έχυσαν ποτάμια αίματος γι’ αυτό το σύμβολο και για τη δική μας λευτεριά, αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι και ήσυχοι. Χρόνια πολλά, δυνατά και ελεύθερα» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η τεραστίων διαστάσεων γαλανόλευκη έφτασε στο νότιο λιμενοβραχίονα, συνοδευόμενη από πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου. Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που η γιγαντιαία σημαία υψώθηκε στο νέο ιστό ύψους 22 μέτρων που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος Χίου στο λιμάνι, ύστερα από τη δωρεά του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζει ότι: «Όταν το εθνικό μας σύμβολο βρίσκεται ψηλά και το ατενίζουμε με υπερηφάνεια, είναι σίγουρο ότι οι ψυχές των προγόνων μας, όλων εκείνων που έχυσαν ποτάμια αίματος γι’ αυτό το σύμβολο και για τη δική μας λευτεριά, αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι και ήσυχοι. Χρόνια πολλά, δυνατά και ελεύθερα»!

Ελληνική σημαία: Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τη Χίο

Ελληνική σημαία Ελληνική σημαία

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments