Ελλάδα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη συνέντευξη μετά την καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η πρώτη συνέντευξη μετά την καταδίκη της Έφης Κακαράντζουλα
Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δικαιώθηκα ηθικά, αλλά φοβάμαι. Πιστεύω ότι η είχε συνεργούς».

Την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση μετά την καταδικαστική απόφαση για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Έφης Κακαράτζουλα, πραγματοποίησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. Σε αυτή, σχολίασε πως δεν έχει καταλαγιάσει τελείως ο φόβος μέσα της και πρόσθεσε ακόμη πως υπάρχει μια εκκρεμότητα αναφορικά με τους συνεργούς που ενδεχομένως να βοήθησαν την καταδικασθείσα για την υπόθεση.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Όσα είπε για την ύπαρξη συνεργών

«Δεν είναι δική μου πεποίθηση πως υπάρχουν συνεργοί, προκύπτει από στοιχεία της δικογραφίας», σχολίασε και εξήγησε πως πιθανόν να υπάρχουν δύο άτομα που βοήθησαν την καταδικασθείσα. Πιθανόν, όπως είπε, οι συνεργοί της Έφης Κακαράντζουλα να είναι δύο. Αναφερόμενη στην συνάντησή της με την γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι κατά τη διάρκεια της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε πως αυτή ήταν πολύ δύσκολη.

«Δεν μπορεί ποτέ κανείς να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο. Δεν είχα ιδέα πώς μπορεί να αντιδράσω. Ήταν πολύ δύσκολο, ειδικά η πρώτη μέρα… ήταν αρκετά τα λεπτά και οι ώρες της ταχυκαρδίας και της έντασης» δήλωσε. Η 36χρονη ωστόσο πρόσθεσε πως μπορεί να επικεντρώνεται στα σημαντικά. «Φάνηκε στο τέλος, οι προθέσεις και ο χαρακτήρας και από τις δύο πλευρές» τόνισε.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Πως θα συνεχίσει τη ζωή της

Μιλώντας για την συνέχεια, μετά και το τέλος της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε πως θα προσπαθήσει παράλληλα με την αποκατάσταση, να εκπληρώσει τα όνειρά της. «Σίγουρα από αυτά που μου λένε, τα στάδια για την αποκατάστασή μου είναι πολλά και πολλών ετών, οπότε έχω αποφασίσει αναγκαστικά ότι δεν μπορώ να πατήσω παύση στη ζωή μου μέχρι να μπορώ να πω ότι έχει τελειώσει αυτή η κατάσταση» είπε.

«Έχω αποφασίσει ότι θα προσπαθήσω να κάνω πράγματα που κάνουν όλοι. Κάθε φορά πρέπει να βρίσκω καινούργιους τρόπους για να κάνω ακόμη και κάποια απλά πράγματα», λέει, φέρνοντας για παράδειγμα μια απλή βόλτα για ψώνια. «Όμως νομίζω ότι οι άνθρωποι προσαρμοζόμαστε και βρίσκουμε τους τρόπους, τους βρίσκει η ζωή για εμάς» συνεχίζει η Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Κλείνοντας αναφορικά με τους στόχους της από εδώ και στο εξής, η Ιωάννα Παλιοσπύρου σημείωσε: «Θα προσπαθήσω να κυνηγήσω τους στόχους μου και τα όνειρά μου, παράλληλα με την ίασή μου. Δεν πρέπει να μείνω πίσω ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο». Άλλωστε, η Ιωάννα Παλιοσπύρου εξηγεί πως η μέρα που θα μπορέσει να βγάλει τη μάσκα θα αργήσει. «Δεν είναι της παρούσης, για όσο χρονικό διάστημα γίνονται τα χειρουργεία πρέπει να φοράω τη μάσκα» είπε.

«Μέχρι την ημέρα που εμφανίστηκα με τη μάσκα, φοβόμουν πάρα πολύ την αντίδραση των ανθρώπων»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου όμως προσπάθησε να περάσει και ένα μήνυμα στους ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με τη δική της. «Μέχρι την ημέρα που εμφανίστηκα με τη μάσκα, φοβόμουν πάρα πολύ την αντίδραση των ανθρώπων» δήλωσε. «Μου είναι πιο εύκολο να κυκλοφορώ έξω με τη μάσκα γιατί λόγο της δημοσιότητας ο κόσμος θα με πλησιάσει με αγάπη, με σεβασμό και θα με κάνει να νιώσω πολύ όμορφα και πολύ φυσιολογικά» τόνισε. Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η 36χρονη πάντως κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κόσμος μοιάζει απροετοίμαστος να αντιμετωπίσει τη διαφορετικότητα. «Συμπεραίνω ότι ο κόσμος δεν είναι εκπαιδευμένος στο πώς να συμπεριφέρεται σε ανθρώπους που είναι διαφορετικοί» είπε.

«Όσον αφορά τη δικαίωση με βάση το νομικό μας σύστημα, η δικαίωση είναι ηθική, αλλά δεν είναι ουσιαστική, γιατί εγώ θα κάνω πάρα πολλά χρόνια ακόμα και χειρουργεία για να βγάλω τη μάσκα» λέει για την καταδικαστική απόφαση η Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Είναι ο λόγος αυτός που εξηγούμε και ζητάμε οι νόμοι να είναι πιο αυστηροί» συνεχίζει.

Πάντως, αναφορικά με την μετατροπή της απόφασης σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, η ίδια σημειώνει: «Καθόλου δεν νιώθω ότι μου οφείλει κάποιος κάτι, ήταν τα στοιχεία τέτοια της υπόθεση που ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και χαίρομαι που η ελληνική δικαιοσύνη μπόρεσε να σταθεί απέναντι στα στοιχεία και να τα αξιολογήσει σωστά. Και σαν Ιωάννα, αλλά και σαν πολίτης χαίρομαι που είχε τη σοφία και την ευθύτητα και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα της κοινωνίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments