Τεχνολογία

Metaverse Facebook: Το νέο όνομα ανακοίνωσε ο Ζάκερμπεργκ

Metaverse Facebook: Το νέο όνομα ανακοίνωσε ο Ζάκερμπεργκ
Metaverse Facebook: Ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε το νέο όνομα του κοινωνικού δικτύου και το όραμα του για το μέλλον.

Διαφωτιστική ήταν η εκδήλωση Connect, όπου ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ,  ανακοίνωσε το όραμα του για το Metaverse. O διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου ανακοίνωσε ότι ο κολοσσός των social media θα αλλάξει το όνομα της εταιρείας σε Meta.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζάκερμπεργκ περιέγραψε το όραμά του για το metaverse – έναν ψηφιακό κόσμο χτισμένο πάνω στον δικό μας, που περιλαμβάνει στοιχεία ψηφιακής πραγματικότητας. «Πιστεύουμε ότι το metaverse θα είναι ο διάδοχος του mobile internet», είπε ο Ζάκερμπεργκ. Η νέα εταιρεία συμμετοχών Meta θα περιλαμβάνει το Facebook, τη μεγαλύτερη θυγατρική του, καθώς και εφαρμογές όπως το Instagram, το WhatsApp και την εταιρεία εικονικής πραγματικότητας Oculus. Το Facebook επένδυσε 10 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο του metaverse το 2021.

Οι δύο κατηγορίες

H εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τμήμα ψηφιακής πραγματικότητας της είχε αυξηθεί τόσο σημαντικά που πλέον θα κατατάσσει τα έσοδά της ξεχωριστά, χωρίζοντας τα προϊόντα της σε δύο κατηγορίες.

Αυτές οι κατηγορίες περιλαμβάνουν μια «οικογένεια εφαρμογών» συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp και τα προϊόντα «εργαστηρίων πραγματικότητας», συμπεριλαμβανομένων AR και VR, καθώς και οποιοδήποτε σχετικό υλικό.

Σε μια παρουσίαση από το σπίτι του, ο Ζάκερμπεργκ περιέγραψε το όραμά του για το metaverse ως έναν ψηφιακό κόσμο στον οποίο οι χρήστες θα αισθάνονται ότι είναι ο ένας με τον άλλον και θα έχουν μια «αίσθηση παρουσίας» παρά το γεγονός ότι είναι πολύ μακριά. Η πλατφόρμα θα επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τα avatar και τους ψηφιακούς χώρους τους, διακοσμώντας ένα ψηφιακό γραφείο με φωτογραφίες, βίντεο, ακόμη και βιβλία.

«Όταν στέλνω στους γονείς μου ένα βίντεο με τα παιδιά μου, θα αισθάνονται ότι είναι ακριβώς τη στιγμή», είπε.

Τι είναι το metaverse

Τον Σεπτέμβριο το μεγαλύτερο στον κόσμο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε γνωστό ότι θα επενδύσει σε πρώτη φάση 50 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία του «metaverse», ένα βήμα που ο επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ χαρακτήρισε σημαντικό για το μέλλον της εταιρείας. Τον Ιούλιο είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι το Facebook δημιουργεί μια ομάδα εργαζομένων του αφιερωμένη στην ανάπτυξη του «metaverse», η οποία θα αποτελεί μέρος των Εργαστηρίων Πραγματικότητας, του τμήματος της εταιρείας που ήδη δουλεύει πάνω στην προώθηση της εικονικής (virtual) και της επαυξημένης (augmented) πραγματικότητας και των σχετικών εφαρμογών στο πλαίσιο των social media.

Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τη δοκιμή μιας νέας εφαρμογής εικονικής πραγματικότητας εξ αποστάσεως, η οποία επιτρέπει σε χρήστες της συσκευής Oculus Quest 2 να πραγματοποιούν εικονικές συναντήσεις μέσω ψηφιακών προσωπικοτήτων τους (αβατάρ). «Θεωρώ αυτό το έργο ως κρίσιμης σημασίας για την αποστολή μας, επειδή το να μπορούμε να προσφέρουμε μια αίσθηση παρουσίας – σαν να βρίσκεσαι δίπλα ακριβώς στο άλλο άτομο – είναι το ιερό δισκοπότηρο της online κοινωνικής εμπειρίας», είπε ο Ζούκερμπεργκ τη Δευτέρα, λίγες μέρες πριν το Facebook Connect.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Facebook ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στην επόμενη πενταετία με στόχο να βοηθήσουν στην ανάπτυξη του λεγόμενου «metaverse». «Η επένδυση (σε νέες θέσεις εργασίας) αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στη δύναμη της ευρωπαϊκής βιομηχανίας τεχνολογίας και στο ευρωπαϊκό δυναμικό των τεχνολογικών ταλέντων. Η Ευρώπη είναι άκρως σημαντική για το Facebook και βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδίων μας για την ανάπτυξη του metaverse», σύμφωνα με την εταιρεία.

Δείτε την παρουσίαση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments