Video

Βουλιαγμένη: Καταδύθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία

Βουλιαγμένη: Καταδύθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία
Βουλιαγμένη: Η ιδέα δημιουργήθηκε από προτάσεις άλλων δυτών και έτσι δημιούργησαν αυτή τη μεγάλη ελληνική σημαία τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μία σημαία 84 τετραγωνικών μέτρων καταδύεται στη Βουλιαγμένη από σχολή εκπαίδευσης καταδύσεων, για να τιμήσουν την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Σε δηλώσεις του ο εκπαιδευτής καταδύσεων Κώστας Κούβαρης είπε πως, η ιδέα δημιουργήθηκε από προτάσεις άλλων δυτών και έτσι δημιούργησαν αυτή τη μεγάλη ελληνική σημαία τα τελευταία πέντε χρόνια, κάθε 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου καταδύονται σε βάθος περίπου 11 μέτρων. Οι δεκατέσσερις δύτες φορώντας στολές, μάσκες και βατραχοπέδιλα βουτάνε στο νερό, αψηφώντας το κρύο.

Παράλληλα, γιγάντια σημαία υψώθηκε στη Χίο.

Βουλιαγμένη: Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Μία γιγάντια Ελληνική σημαία, εμβαδού 150 τετραγωνικά μέτρα υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου, για τους εορτασμούς της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. «Είναι σίγουρο ότι οι ψυχές των προγόνων μας, όλων εκείνων που έχυσαν ποτάμια αίματος γι’ αυτό το σύμβολο και για τη δική μας λευτεριά, αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι και ήσυχοι. Χρόνια πολλά, δυνατά και ελεύθερα» ανέφερε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Η τεραστίων διαστάσεων γαλανόλευκη έφτασε στο νότιο λιμενοβραχίονα, συνοδευόμενη από πομπή των σπουδαστών της ΑΕΝ Μηχανικών Χίου υπό τους ήχους των εμβατηρίων της Φιλαρμονικής του Δήμου Χίου. Να σημειώσουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που η γιγαντιαία σημαία υψώθηκε στο νέο ιστό ύψους 22 μέτρων που κατασκεύασε πρόσφατα ο Δήμος Χίου στο λιμάνι, ύστερα από τη δωρεά του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος».

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, τονίζει ότι: «Όταν το εθνικό μας σύμβολο βρίσκεται ψηλά και το ατενίζουμε με υπερηφάνεια, είναι σίγουρο ότι οι ψυχές των προγόνων μας, όλων εκείνων που έχυσαν ποτάμια αίματος γι’ αυτό το σύμβολο και για τη δική μας λευτεριά, αγάλλονται και είμαστε κι εμείς υπερήφανοι και ήσυχοι. Χρόνια πολλά, δυνατά και ελεύθερα»!

Δείτε βίντεο από τη Χίο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments