Ελλάδα

Κασιδιάρης: Έρχεται σκληρός πειθαρχικός έλεγχος

Κασιδιάρης: Έρχεται σκληρός πειθαρχικός έλεγχος
Κασιδιάρης: Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνεχίζει τα κηρύγματα μίσους για αυτό και θα ασκηθεί πειθαρχικός έλεγχος στους υπαλλήλους.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης συνεχίζει να κάνει διαγγέλματα και κηρύγματα μίσους από την φυλακή κατά παράβαση της εντολής του συμβουλίου Φυλακών. Στις αρχές Οκτωβρίου, με εντολή της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, είχε μπει φρένο στην προπαγάνδα του Κασιδιάρη ο οποίος τηλεφωνούσε σε οικείους του κι έβγαζε λόγους και διαγγέλματα τα οποία ηχογραφούνταν και στη συνέχεια τα αναρτούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Νικολάου, θα ζητήσει άμεσα τον σκληρό πειθαρχικό έλεγχο του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, ο οποίος παράκουσε τις εντολές και προβαίνει ξανά σε παράνομες ενέργειες. Δεν αποκλείεται, εφόσον διαπιστωθεί ότι ο Κασιδιάρης προκλητικά προβαίνει σε ρατσιστικά παραληρήματα από τηλεφώνου, να υπάρξει ακόμη και η διακοπή των τηλεπικοινωνιών του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Μεταφορά σε άλλο κελί και έλεγχος στους υπαλλήλους της φυλακής

Ακόμη, δεν θα αποκλειόταν και η μετακίνησή του από το κελί του άνω ορόφου που βρίσκεται τώρα σε διαφορετικό κελί και με άλλους συγκρατούμενους. Η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, θα ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους έρευνα, για το εάν έκαναν τον ενδεδειγμένο έλεγχο, έτσι όπως είχε οριστεί στην απόφαση που είχε ληφθεί.

Αν δηλαδή η διεύθυνση των φυλακών ή συγκεκριμένοι υπάλληλοι άσκησαν πλημμελή καθήκοντα ή έκαναν τα «στραβά μάτια» στον Κασιδιάρη. Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες, τουλάχιστον δύο φορές το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου, πήρε τηλέφωνο, όχι σε οικείους του, και έκανε διάγγελμα το οποίο ηχογραφήθηκε.

Ηλίας Κασιδιάρης: Η παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου

Έγγραφο προς τη διοίκηση των φυλακών έστειλε νωρίτερα η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, ζητώντας τους να εξετάσουν το κατά ποσό μπορεί ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης να κάνει χρήση τηλεφώνων της φυλακής, όχι για να μιλάει με τους οικείους του αλλά για να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, που φτάνουν μέχρι και σε υποκίνηση σε μίσος. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η κ. Νικολάου είχε στείλει στον εισαγγελέα Λαμίας έγγραφο, ζητώντας γνωμάτευση για το εάν οι πολιτικές παρεμβάσεις Κασιδιάρη από τηλεφώνου συνιστούν αδίκημα.

Η κ. Νικολάου εισηγήθηκε τη λήψη μέτρων από το Συμβούλιο των Φυλακών για να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία Κασιδιάρη, που θα αφορά σε τοποθετήσεις και ομιλίες του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και στην υποκίνηση σε μίσος. Η εισήγηση Νικολάου έρχεται ως αποτέλεσμα σειράς βίντεο στα social media με παρεμβάσεις Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές. 

Ηλίας Κασιδιάρης: Η δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Ερωτηθείς αν τα έγκλειστα, μέλη της Χρυσής Αυγής, ενδέχεται μέσω κάποιων διαύλων επικοινωνίας να καθοδηγούν ακραίες συμπεριφορές και δράσεις στην κοινωνία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου είπε: «Έχουν γνώση οι φύλακες». Πάντως, το κράτος είναι σε εγρήγορση επανέλαβε, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφεθεί χώρος για ανάπτυξη τέτοιου είδους εγκληματικών δραστηριοτήτων».

Τονίζεται δε ότι μια απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών θα αφορά κι όσους κάνουν το ίδιο με το τηλέφωνο, όπως πρόσφατα ο Νίκος Μιχαλολιάκος που έδωσε συνέντευξη σε ραδιόφωνο πανηγυρίζοντας για τις επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments