Ελλάδα

Ηλίας Κασιδιάρης: Μπλόκο στα κηρύγματα μίσους από τη φυλακή

Ηλίας Κασιδιάρης: Μπλόκο στα κηρύγματα μίσους από τη φυλακή
Ηλίας Κασιδιάρης: Ποιο το σκεπτικό της απόφασης.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης θα μπορεί να έχει τηλεφωνική επικοινωνία μόνο με πρόσωπα για τα οποία έχει άδεια επίσκεψης δια ζώσης ή επικοινωνία με ηλεκτρονικό τρόπο (skype), δηλαδή συγγενείς μέχρι τέταρτου βαθμού και δικηγόρους, βάζοντας έτσι τέλος στα «κηρύγματα μίσους» μέσα από τη φυλακή.

Αυτό αποφάσισε το Συμβούλιο των Φυλακών Δομοκού μετά από σχετική εισήγηση της γενικής γραμματέως Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Σε αντίθετη περίπτωση αν παρατηρηθεί οποιαδήποτε παρατυπία -συνομιλίες εκτός προσωπικών και οικογενειακών θεμάτων- και με τα πρόσωπα που έχει άδεια επίσκεψης, εφόσον πέσει στην αντίληψη της υπηρεσίας ή αποκαλυφθεί ότι επικοινωνεί με άλλα πρόσωπα εκτός των αναφερομένων, θα διακόπτεται άμεσα η επικοινωνία, θα ενημερώνεται ο διευθυντής και θα ασκείται πειθαρχικός έλεγχος.

Ηλίας Κασιδιάρης

Ηλίας Κασιδιάρης: Η παρέμβαση της Σοφίας Νικολάου

Έγγραφο προς τη διοίκηση των φυλακών έστειλε νωρίτερα η γ.γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής, ζητώντας τους να εξετάσουν το κατά ποσό μπορεί ο έγκλειστος Ηλίας Κασιδιάρης να κάνει χρήση τηλεφώνων της φυλακής, όχι για να μιλάει με τους οικείους του αλλά για να κάνει πολιτικές τοποθετήσεις, που φτάνουν μέχρι και σε υποκίνηση σε μίσος. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο η κ. Νικολάου είχε στείλει στον εισαγγελέα Λαμίας έγγραφο, ζητώντας γνωμάτευση για το εάν οι πολιτικές παρεμβάσεις Κασιδιάρη από τηλεφώνου συνιστούν αδίκημα.

Η κ. Νικολάου εισηγήθηκε τη λήψη μέτρων από το Συμβούλιο των Φυλακών για να μην επιτρέπεται οποιαδήποτε επικοινωνία Κασιδιάρη, που θα αφορά σε τοποθετήσεις και ομιλίες του καταδικασμένου χρυσαυγίτη, που μπορεί να φτάνουν μέχρι και στην υποκίνηση σε μίσος. Η εισήγηση Νικολάου έρχεται ως αποτέλεσμα σειράς βίντεο στα social media με παρεμβάσεις Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές.

Ηλίας Κασιδιάρης: Η δήλωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας

Ερωτηθείς αν τα έγκλειστα, μέλη της Χρυσής Αυγής, ενδέχεται μέσω κάποιων διαύλων επικοινωνίας να καθοδηγούν ακραίες συμπεριφορές και δράσεις στην κοινωνία, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Λευτέρης Οικονόμου είπε: «Έχουν γνώση οι φύλακες». Πάντως, το κράτος είναι σε εγρήγορση επανέλαβε, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφεθεί χώρος για ανάπτυξη τέτοιου είδους εγκληματικών δραστηριοτήτων».

Τονίζεται δε ότι μια απόφαση του Συμβουλίου των Φυλακών θα αφορά κι όσους κάνουν το ίδιο με το τηλέφωνο, όπως πρόσφατα ο Νίκος Μιχαλολιάκος που έδωσε συνέντευξη σε ραδιόφωνο πανηγυρίζοντας για τις επιθέσεις στην Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments