Ελλάδα

Νίκος Κούρκουλος: Η μοναδική εμφάνισή του με ξανθό μαλλί

Νίκος Κούρκουλος: Η μοναδική εμφάνισή του με ξανθό μαλλί
Νίκος Κούρκουλος: Μια σπάνια εμφάνισή του.

O Νίκος Κούρκουλος εκτός από σπουδαίος πρωταγωνιστής του θεάτρου, υπήρξε κι ένας από τους μεγαλύτερους ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου. Μετά τον ρόλο του στην ταινία “Ο Κατήφορος” οι μετοχές του εκτοξεύτηκαν και έγινε περιζήτητος από όλους τους κινηματογραφικούς παραγωγούς και σκηνοθέτες. Τη δεκαετία του ’60 η φήμη του ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα και έφτασε μέχρι το εξωτερικό.

Το 1968 ο διάσημος παραγωγός Ντίνο Ντε Λαουρέντις τον καλεί στην Ιταλία να συμπρωταγωνιστήσει με τον Τζον Κασαβέτη στην ταινία «Ρώμη όπως Σικάγο». Εκεί είναι μία από τις σπάνιες φορές που βλέπουμε τον Κούρκουλο να παίζει τον κακό, ενώ για τις ανάγκες κάποιων σκηνών βάφει τα μαλλιά του ξανθά. Είναι και η μοναδική εμφάνιση στην καριέρα του με ξανθό μαλλί.

Η ταινία πήρε κακές κριτικές, αλλά όχι ο Νίκος Κούρκουλος μια και τον ξεχώριζαν από το πλήθος σαν τον μοναδικό «πρωταγωνιστή» που αγαπούσε ο φακός. Πρωταγωνίστησε στις περισσότερες σκηνές της ταινίας και ο σκηνοθέτης του έκανε κοντινά πλάνα. Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, ακόμη και ξανθός ήταν εξίσου όμορφος… Πρόκειται για τη μοναδική φορά που έγινε ξανθός στην καριέρα του.

Νίκος Κούρκουλος: Δείτε τον με ξανθό μαλλί

Νίκος Κούρκουλος Νίκος Κούρκουλος

Νίκος Κούρκουλος: Λίγα λόγια για αυτόν

Ήταν γεννημένος στην Αθήνα στις 5 Δεκεμβρίου το 1934 και μεγάλωσε στην περιοχή του Ζωγράφου. Ήταν επίσης ένθερμος υποστηρικτής του αθλητισμού. Στα χρόνια του γυμνασίου έγινε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκο και, όπως ο ίδιος είχε πει, εντελώς τυχαία, διαβάζοντας βιβλία για το θέατρο, πήρε την απόφαση να γίνει ηθοποιός.

Στην επιλογή του να ασχοληθεί με την υποκριτική έπαιξε σημαντικό ρόλο ο Μάνος Κατράκης, τον οποίο ο Κούρκουλος εκτιμούσε απεριόριστα και τον καθοδήγησε να δώσει εξετάσεις στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1958. Την επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη εμφάνισή του στο θεατρικό σανίδι το 1959, στο πλευρό της Έλλης Λαμπέτη και του Δημήτρη Χορν, στην «Κυρία με τις Καμέλιες» του Αλέξανδρου Δουμά. Αμέσως εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments