Αθλητισμός

Superleague 2: Ο νέος χάρτης του πρωταθλήματος

Superleague 2: Ο νέος χάρτης του πρωταθλήματος
Superleague 2: Το δεύτερο τη τάξει εθνικό πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα Σάββατο (30/10), ωστόσο η σέντρα δεν έγινε ποτέ.

Μετά την αναβολή στην σημερινή έναρξη του πρωταθλήματος λόγω της δικαίωσης της Ζακύνθου και της Καβάλας, ενδιαφέρον έχει να δούμε πως διαμορφώνεται πλέον ο χάρτης της Superleague 2.

Η Superleague 2 θα διεξαχθεί πλέον με 34 ομάδες, 17 σε κάθε όμιλο, με τη Ζάκυνθο να μπαίνει στο νότιο όμιλο και την Καβάλα στο βόρειο.

Σε κάθε αγωνιστική μία ομάδα θα έχει ρεπό, με την κλήρωση να αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα.

Στον νότιο όμιλο θα είναι πλέον οι: ΑΕΚ Β’, Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη, Διαγόρας Ρόδου, Επισκοπή, Ζάκυνθος, Ηρόδοτος, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Καραϊσκάκης ΑΕ, Κηφισιά, Λεβαδειακός, ΟΦ Ιεράπετρας, Παναθηναϊκός Β’, Ρόδος, Χανιά.

Στο Βορρά θα είναι οι: ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Ηρακλής (επίσημα Τρίγλια), Καβάλα, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Ολυμπιακός Β’, Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β’, Πιερικός, Τρίκαλα.

Λίγα λόγια για την Superleague 2

Η Superleague 2, είναι η δεύτερη σε τάξη κατηγορία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής (Superleague 1) αντικαθιστώντας το Πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής (Football League).

Ιδρύθηκε με την αναδιάρθρωση του 2019 σαν «νέα ενδιάμεση κατηγορία» και διοργανώθηκε για πρώτη φορά την αγωνιστική περίοδο 2019-20 με συμμετοχή 12 ομάδων. Μέχρι τότε η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν η Β΄ Εθνική (Football League από το 2010). Παρά την ονομασία της και τον διακριτικό τίτλο, την διοργάνωση του πρωταθλήματος ανέλαβε η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄ και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας , που διοργάνωνε το πρωτάθλημα της Football League (Ένωση Football League). Η διοργανώτρια μετονομάστηκε σε Ε.Ε.Π. Α2 και Β΄ Εθνικής και το 2021 που με νέα αναδιάρθρωση, η Β΄ Εθνική συγχωνεύτηκε στην Α2 Εθνική, μετονομάστηκε εκ νέου σε Ε.Ε.Π. Α2 Εθνικής Κατηγορίας.

Σύστημα διεξαγωγής

Τις δυο πρώτες αγωνιστικές περιόδους μετά την ίδρυσή της, το πρωτάθλημα της Superleague 2 διεξήχθη με τη συμμετοχή 12 ομάδων σε έναν όμιλο, και τη διεξαγωγή αγώνων κατάταξης play off και play out για την τελική κατάταξη και τις θέσεις ανόδου και υποβιβασμού. Το πρώτο πρωτάθλημα της περιόδου 2019-20 συνέπεσε με την πανδημία της νόσου του κορωνοϊού και διεκόπη πριν την διεξαγωγή των αγώνων κατάταξης.

Το 2021 με νέα αναδιάρθρωση η Φούτμπολ Λιγκ (3η κατηγορία) συγχωνεύτηκε στη Superleague 2, ενώ αποφασίστηκε και η συμμετοχή B’ ομάδων τεσσάρων ΠΑΕ της κορυφαίας κατηγορίας. Έτσι, από την περίοδο 2021-22 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους με τη συμμετοχή 32 ομάδων με την προοπτική έως την περίοδο 2024-25 να μειωθούν σταδιακά σε 18 ομάδες σε έναν όμιλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments