Οικονομία

Φορολογικές ΕΝΦΙΑ: “Έρχονται” αλλαγές από το νέο έτος

Φορολογικές ΕΝΦΙΑ: “Έρχονται” αλλαγές από το νέο έτος
Φορολογικές ΕΝΦΙΑ: Στην “ατζέντα” βρίσκεται σχέδιο για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις.

Στην “ατζέντα” βρίσκεται σχέδιο για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και τις φορολογικές δηλώσεις. Αναμένεται από το Μάρτιο η δυνατότητα να δίνουν ραντεβού με την εφορία οι φορολογούμενοι. Σύμφωνα με δηλώσεις προ ημερών του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή οι φορολογικές δηλώσεις για το 2022 θα κάνουν “πρεμιέρα” νωρίτερα, από τις πρώτες μέρες του Μαρτίου. ‘Έτσι λογιστές και φορολογούμενοι θα έχουν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα προκειμένου να υποβάλλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις.

Η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία ώστε οι φορείς να στέλνουν τα στοιχεία που είναι προσυμπληρωμένα στη φορολογική δήλωση (αποδοχές, τόκοι καταθέσεων, δάνεια κ.λπ.) μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, προκειμένου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. ΑΑΔΕ

ΑΑΔΕ: Δόθηκε παράταση για την προθεσμία έκδοσης φορολογικού πιστοποιητικού

Παράταση δόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την προθεσμία έκδοσης φορολογικού πιστοποιητικού για το 2020.

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η προθεσμία έκδοσης του Φορολογικού Πιστοποιητικού του φορολογικού έτους 2020.

Η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς ορίστηκε η 30η Οκτωβρίου ως καταληκτική ημερομηνία έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments