Αθλητισμός

Μπαρτσελόνα: Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Αγουέρο

Μπαρτσελόνα: Υπό ιατρική παρακολούθηση ο Αγουέρο
Μπαρτσελόνα: Ο Αργεντίνος Ποδοσφαιριστής Σέρχιο Αγουέρο θα βρίσκεται υπό τρίμηνη ιατρική παρακολούθηση λόγω θέματος υγείας.

Ο Σέρχιο Αγουέρο θα παραμείνει εκτός πλάνων της Μπαρτσελόνα, τουλάχιστον για τρεις μήνες. Αυτό ανακοίνωσε η διοίκηση των Καταλανών σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Αργεντίνου επιθετικού, η οποία επιδεινώθηκε πρόσφατα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο 33χρονος εξαιτίας της καρδιακής αρρυθμίας με την οποία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης κόντρα στην Αλαβές θα πρέπει να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση οπωσδήποτε για το εν λόγω χρονικό διάστημα.

Τι ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα

«Ο Κουν Αγουέρο, υποβλήθηκε σε διαγνωστική και θεραπευτική διαδικασία από τον γιατρό Ζόσεπ Μπρουγάδα.

Δεν θα είναι διαθέσιμος για να μπει σε αποστολή της ομάδας για τους επόμενους τρεις μήνες και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της θεραπείας προκειμένου να καθοριστεί η διαδικασία ανάρρωσής του»,

Λίγα λόγια για τον Αργεντίνο

Ο Σέρχιο Λεονέλ Αγουέρο ντελ Καστίγιο (Sergio Leonel Agüero del Castillo, γενν. 2 Ιουνίου 1988) είναι Αργεντινός ποδοσφαιριστής. Αγωνίζεται ως επιθετικός για τη Μπαρτσελόνα και την Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Θεωρείται ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της γενιάς του.

Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στην Ιντεπεντιέντε, και στις 5 Ιουλίου 2003, έγινε ο μικρότερος παίκτης που κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, μόλις 15 χρονών και 35 ημερών. Το 2006, μετακόμισε στην Ευρώπη για να παίξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου πέτυχε 101 γκολ σε 234 εμφανίσεις και κερδίζοντας μεταξύ άλλων το Γιουρόπα Λιγκ και το Σούπερ Καπ το 2010. Έπειτα, πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι τον Ιούλιο του 2011. Τη τελευταία μέρα της σεζόν με την νέα του ομάδα, σημείωσε το περίφημο γκολ εναντίoν της ΚΠΡ στο 94ο λεπτό, κάνοντας το 3-2 για την ομάδα του, δίνοντας στην Σίτι το πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια. Στις 1 Ιουλίου θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα.

Σε διεθνές επίπεδο εκπροσώπησε την ομάδα της Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο U-20 της FIFA το 2005 και το 2007, κερδίζοντας και τα δύο πρωταθλήματα. Έπαιξε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, σημειώνοντας δύο γκολ στον ημιτελικό με 3-0 εναντίον της Βραζιλίας. Ο Αγουέρο επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Αργεντινή στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2010, το Κόπα Αμέρικα 2011, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014, το Κόπα Αμέρικα 2015 και το Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο, φτάνοντας στους τελικούς των τελευταίων τριών πρωταθλημάτων. Έχει γίνει γνωστός με το ψευδώνυμο “Κουν” (Kun), το οποίο χρονολογείται από την παιδική του ηλικία και του δόθηκε από την γιαγιά του. Προήλθε εξαιτίας μιας ομοιότητας με τον χαρακτήρα Kum Kum από το αγαπημένο τηλεοπτικό πρόγραμμα του όταν ήταν παιδί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments