Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Στην Εβδομάδα Μόδας η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Επίθεση με βιτριόλι: Στην Εβδομάδα Μόδας η Ιωάννα Παλιοσπύρου
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου βρέθηκε στην Εβδομάδα Μόδας ως καλεσμένη της Αννίτας Ναθαναήλ και δήλωσε ικανοποιημένη για την απόφαση.

Μετά την δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Εβδομάδα Μόδας. Η Ιωάννα ήταν προσκεκλημένη της Αννίτας Ναθαναήλ και ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, το οποίο επέβαλε στην Έφη Κακαράντζουλα, κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιωάννα, που μετά την ανακοίνωση της απόφασης δήλωσε ικανοποιημένη και αποφασισμένη να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση της υγείας της χωρίς να εγκαταλείψει όμως τα όνειρά της και τη δίψα της για ζωή, φορούσε μία μαύρη ολόσωμη φόρμα και πόζαρε στους φωτογράφους μαζί με την Αννίτα Ναθαναήλ, η οποία από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό της.

“O κόσμος ήταν ένας σημαντικός σύμμαχος για εμένα”

Παράλληλα η Ιωάννα ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν βρεθεί στο πλευρό της σε αυτόν Γολγοθά που ανεβαίνει, ενώ -δείχνοντας και πάλι το μεγαλείο της ψυχής της- δεν παρέλειψε με πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο «γιατί ήταν ένα σημαντικός σύμμαχος για εμένα και μου έδωσε πάρα πολύ κουράγιο και δύναμη και η αναγνώριση της αδικίας που έχω υποστεί και για να συνεχίσω να αγωνίζομαι».

Ομόφωνα ένοχη η δράστρια

Την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, έπειτα από οκτώ συνεδριάσεις για την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Με βάση την απόφαση του δικαστηρίου επί της ενοχής της κατηγορούμενης, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης. Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

Επίθεση με βιτριόλι: Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αιτήθηκε η Έφη Κακαράντζουλα

Το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου αιτήθηκε ο συνήγορος της κατηγορούμενης Έφης Κακαράντζουλα, Σάκης Κεχαγιόγλου, κατά την αγόρευσή του στη δίκη για την επίθεση με βιτριόλι. Να σημειωθεί πως δεν θα ζητήσει την αναγνώριση των ελαφρυντικών της ειλικρινούς μεταμέλειας και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Στην αγόρευση του προς τους δικαστές, ο γνωστός ποινικολόγος, αναφέρθηκε σε αποφάσεις δικαστηρίων που έχουν αναγνωρίσει σε δράστες ανάλογων επιθέσεων το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και όχι αυτό της απόπειρας ανθρωποκτονίας το οποίο αποδόθηκε στην εντολέα του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Γιατί για τον ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments