Video

Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει 7.500 ευρώ – Θα μπορούν να το οδηγούν οι 15 χρονών και άνω

Έρχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει 7.500 ευρώ – Θα μπορούν να το οδηγούν οι 15 χρονών και άνω
Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Μία ισπανική εταιρεία πρωτοπορεί παράγοντας το πρώτο της τετράτροχο όχημα αποκλειστικά για την πόλη.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι για όλες τις εταιρείες που ασχολούνται με το αυτοκίνητο το στοίχημα του μέλλοντος. Στην αγορά αυτή μπαίνει δυναμικά μία ισπανική εταιρεία, η Silence η οποία είχε ως αντικείμενο της τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα σκούτερ.

Πιο συγκεκριμένα, η ισπανική εταιρεία παρουσιάζει το πρώτο της τετράτροχο όχημα, το νέο S04. Προορίζεται αποκλειστικά για μετακινήσεις εντός των τειχών της πόλης και για το λόγο αυτό έχει εξαιρετικά συμπαγείς διαστάσεις.

Τα specs

Συγκεκριμένα, το μήκος και το πλάτος του περιορίζονται στα 2,33 μέτρα και 1,56 μέτρα αντίστοιχα, επομένως παρκάρει παντού, ενώ «τρυπώνει» ακόμα και στο πιο μικρό στενάκι της πόλης. Όπως τα Citroen Ami και Opel Rocks-e, το νέο S04 είναι αυστηρά διθέσιο, ενώ για τα δεδομένα ικανοποιεί απόλυτα ο χώρος αποσκευών των 310 λίτρων.

Το νέο S04 θα προσφέρεται σε δυο εκδόσεις. Η L6e έκδοση χρησιμοποιεί μπαταρία χωρητικότητας 5.6 kWh, έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης μόλις 8 ίππων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει δε ξεπερνά τα 45 χλμ./ώρα. Η εν λόγω έκδοση επιτρέπει την οδήγηση του S04 στην Ισπανία ακόμα και σε ανήλικους 15 ετών! Η ισχυρότερη έκδοση L7e χρησιμοποιεί ηλεκτροκινητήρα 19 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 11.2 kWh που υπόσχεται αυτονομία 149 χλμ., ενώ μπορεί να φτάσει τα 90 χλμ./ώρα.

Η καινοτομία στο σύστημα τροφοδότησης της μπαταρίας

Μια καινοτομία του νέου Silence S04 είναι ότι μόλις αδειάσει η μπαταρία μπορεί να αφαιρεθεί και να τοποθετηθεί άλλη φορτισμένη, επομένως δεν υπάρχει η αναμονή της φόρτισης. Η συγκεκριμένη υπηρεσία της Silence έχει μηνιαίο κόστος μόνο 20 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ακόμα ότι η μπαταρία αφαιρείται με μια τροχήλατη βάση, ώστε ο οδηγός να μπορεί να τη μεταφέρει σπίτι ή στο γραφείο του για να τη φορτίσει.

Τέλος, να πούμε ότι ο εξοπλισμός περιλαμβάνει ABS, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμό, είσοδο και εκκίνηση του οχήματος μέσω smartphone. To νέο Silence S04 θα κατασκευάζεται στη Βαρκελώνη, το λανσάρισμα του αναμένεται εντός του 2022 και η αρχική τιμή του ορίζεται στα 7.500 ευρώ.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments