Ελλάδα

Εμβόλιο τρίτη δόση: Ανοίγει την Παρασκευή για τους άνω των 18 η πλατφόρμα

Εμβόλιο τρίτη δόση: Ανοίγει την Παρασκευή για τους άνω των 18 η πλατφόρμα
Εμβόλιο τρίτη δόση: Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση σε όλους να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση.

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση στο εμβόλιο θα ανοίξει για όλους, αυτή την Παρασκευή 5/11, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην έκτακτη ενημέρωση για τα νέα μέτρα και κάλεσε όλους τους πολίτες από 18 ετών και άνω να προχωρήσουν στην αναμνηστική δόση.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως αυτή η πλατφόρμα αφορά μόνο όσους έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τον αρχικό εμβολιασμό τους.

Εμβόλιο τρίτη δόση: Η παράκληση Πλεύρη προς τους πολίτες

Σύμφωνα με τον κο Πλεύρη για να προχωρήσει ο κόσμος στην τρίτη δόση είναι να έχει παρέλθει το 6μηνο από την δεύτερη δόση του εμβολίου. Κατά τον υπουργό Υγείας «βασικό μας όπλο παραμένει ο εμβολιασμός», ενώ συμπλήρωσε ότι πάνω από το 85% των ανεμβολίαστων είναι στις ΜΕΘ αλλά και στις απλές κλίνες για τον κορωνοϊό.

Εμβόλιο τρίτη δόση

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες κινδυνεύουν κατά 30% λιγότερο με βαριά νόσηση από τους ανεμβολίαστους. Παράλληλα, το μέτρο της αναστολής για τους ανεμβολίαστους γιατρούς θα παραμείνει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και η σύμβαση των ανεμβολίαστων επικουρικών γιατρών δεν θα ανανεωθεί, τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «τα στοιχεία είναι αμείλικτα» για τους ανεμβολίαστους και πως είναι πάρα πολύ σημαντικό οι εμβολιασμένοι πολίτες να κάνουν και την τρίτη δόση.

«Βρισκόμαστε σε μία αυξητική τάση της πανδημίας. Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα έχοντας διπλασιάσει τις κλίνες ΜΕΘ και με προσλήψεις προσωπικού. Παράλληλα έχουμε έρθει σε πλήρη συνεννόηση με ιδιωτικές κλινικές σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, όπου έχουν παραχωρηθεί κλίνες», δήλωσε επίσης ο κος Πλεύρης, ενώ πρόσθεσε πως η καμπάνια εμβολιασμού θα επεκταθεί με ενημερωτικά sms προς τους πολίτες, καθώς και με διαφημιστικά σποτ στα μέσα ενημέρωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments