Οικονομία

Φυσικό αέριο: Ποιοι μπορούν να απαλλαχθούν από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης

Φυσικό αέριο: Ποιοι μπορούν να απαλλαχθούν από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης
Φυσικό αέριο: Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή διευκρινίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργου Πιτσιλή διευκρινίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για απαλλαγή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

Ποιους αφορά

Με βάση την απόφαση αυτή αφορά σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα τα οποία χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές οι οποίες είναι αρμόδιες για τον έλεγχο και την παρακολούθηση της νόμιμης χρήσης του φυσικού αερίου που απαλλάσσεται από τον ΕΦΚ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Παράλληλα, η απόφαση προβλέπει τη διενέργεια ετήσιου τακτικού ελέγχου, σε ποσοστό τουλάχιστον 35% με σκοπό εντός τριετίας να ελεγχθεί το σύνολο, των δικαιούχων απαλλαγής προσώπων. Προκειμένου για τη διενέργεια του εν λόγω ελέγχου λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία αναφορικά με τις ποσότητες φυσικού αερίου που απαλλάσσονται.

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες από την ΑΑΔΕ

Νέες ψηφιακές υπηρεσίες αναμένεται να τεθούν σε ισχύ όπως γνωστοποίησε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ κ. Γιώργος Πιτσιλής. Όπως σημείωσε η ΑΑΔΕ κλήθηκε να διαχειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις με κλειστές τις εφορίες και ανέφερε ότι δημιουργήθηκαν ψηφιακές υπηρεσίες για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Παράλληλα, ο κ. Πιτσιλής τόνισε πως «προχωράμε στο επόμενο βήμα» καθώς όπως είπε μπαίνει σε εφαρμογή η νέα πλατφόρμα «Τα αιτήματα μου» και πρόσθεσε ότι ήδη 70 Δ.Ο.Υ. έχουν μπει στο πρόγραμμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments