Κόσμος

Moderna: Μείωσε το στόχο των πωλήσεων του εμβολίου

Moderna: Μείωσε το στόχο των πωλήσεων του εμβολίου
Moderna: Η Φαρμακευτική εταιρεία ανανέωσε προς τα κάτω τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του εμβολίου που παράγει κατά του κορωνοϊού.

Αν και η Pfizer αναθεώρησε τους στόχους των κερδών από τις πωλήσεις του εμβολίου, η Moderna του μείωσε. Στην ουσία, ψαλίδισε» κατά 5 δισ. δολάρια τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις του 2021 όσον αφορά στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία καταβάλλει προσπάθειες να αυξήσει την παραγωγή του εμβολίου δύο δόσεων, αλλά οι μετοχές της υποχώρησαν κάτω από σχεδόν 11% στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Η μείωση του στόχου πωλήσεων της εταιρείας έρχεται σε έντονη αντίθεση με εκείνη του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, της Pfizer, η οποία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα αύξησε τις προβλέψεις πωλήσεων για το αντι-covid εμβόλιό της.

Σε τι αποδίδει τη μείωση

Η ροή των παραδόσεων των εμβολίων της Moderna δεν ήταν ομαλή, με την εταιρεία και τους συμβεβλημένους κατασκευαστές των εμβολίων της να προσπαθούν να επεκτείνουν την παραγωγή και την εμφιάλωση των δόσεων, προκειμένου να καλύψουν την άνευ προηγουμένου ζήτηση από διάφορες χώρες.

Η Moderna ανακοίνωσε ότι αναμένει τώρα πωλήσεις μεταξύ 15 και 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 20 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε εκτιμήσει το προηγούμενο διάστημα. Η μείωση των προβλέψεων για τις πωλήσεις εμβολίων οφειλόταν επίσης στην ιεράρχηση των παραδόσεων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Το πρόγραμμα των παραδόσεων

Περίπου το 10% της συνολικής προμήθειας των εμβολίων αναμένεται να κατευθυνθεί σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Στεφάν Μπανκέλ. Οι αρχικές παραδόσεις για το τρέχον έτος ήταν μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων δόσεων, αλλά η Moderna ανακοίνωσε τώρα ότι αναμένει να παραδόσει 800 εκατομμύρια έως 1 δισεκατομμύριο δόσεις συνολικά στο 2021.

Το εμβόλιο COVID-19 έφερε πωλήσεις 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις 5,86 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τη Refinitiv. Ωστόσο, η Moderna απαντά ότι οι πωλήσεις της θα μπορούσαν να κυμανθούν από 17 έως 22 δισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος, καθώς υπογράφει συμφωνίες με περισσότερες χώρες για τα εμβόλια και τις αναμνηστικές δόσεις της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments