Οικονομία

Γιώργος Πιτσιλής: 440.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο MyData

Γιώργος Πιτσιλής: 440.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί στο MyData
Γιώργος Πιτσιλής: Συνολικά 440.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο MyData της ΑΑΔΕ για τα ηλεκτρονικά βιβλία ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του οργανισμού κ. Γιώργος Πιτσιλής από το Thessaloniki Summit 2021.

Συνολικά 440.000 επιχειρήσεις έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής στο MyData της ΑΑΔΕ για τα ηλεκτρονικά βιβλία ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του οργανισμού κ. Γιώργος Πιτσιλής από το Thessaloniki Summit 2021.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ «από αυτή την εβδομάδα έχουμε σχεδόν 15.000 εγγραφές επιχειρήσεων κάθε μέρα ενώ 52.000 επιχειρήσεις εγγράφηκαν στην εφαρμογή για μικρότερες επιχειρήσεις, έχουν ληφθεί 170 εκατομμύρια παραστατικά μέχρι τώρα και τις τελευταίες μέρες διαβιβάζονται 3 εκατομμύρια παραστατικά την ημέρα, ενώ η αξία τους έχει ξεπεράσει τα 95 δισεκατομμύρια ευρώ. Το στοίχημα για εμάς ως το τέλος του χρόνου είναι να έχουν μπει όλες οι επιχειρήσεις».

Ο κ. Πιτσιλής σημείωσε πως «το MyDATA και η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων της ΑΑΔΕ είναι η πιο σημαντική και πιο επιδραστική ψηφιακή μεταρρύθμιση που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή και αφορά τη σχέση των επιχειρήσεων με το δημόσιο».

Παράλληλα, δήλωσε πως «το όφελος για το δημόσιο είναι ότι έχει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα της αγοράς, η έννοια των πλαστών τιμολογίων είναι παρελθόν και μπορούμε μέσα από το σύνολο των παραστατικών που εγγράφονται στο MyDATA να ξέρουμε ποια είναι η πραγματική εικόνα, τι να περιμένουμε από τις επιχειρήσεις, τι είναι εύλογες δαπάνες, ώστε να γίνονται πολύ πιο στοχευμένοι έλεγχοι».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments