Ελλάδα

ISIS: Ο 34χρονος Ιρακινός κατονόμασε και άλλους συνεργούς

ISIS: Ο 34χρονος Ιρακινός κατονόμασε και άλλους συνεργούς
ISIS: Κατονόμασε και άλλους συνεργούς ο 34χρονος που είχε εισβάλλει παράνομα στη χώρα, η σύλληψή του οποίου έγινε στις 4 Οκτωβρίου.
ISIS: Κατονόμασε και άλλους συνεργούς ο 34χρονος που είχε εισβάλλει παράνομα στη χώρα, η σύλληψή του οποίου έγινε στις 4 Οκτωβρίου.

H τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση του Ιράκ και της Συρίας γνωστή ως ISIS κάνει τρομοκρατικές επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη. Η Ελληνική Αστυνομία κατάφερε να έχει στο χέρι της τον 34χρονο Ιρακινό που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν πληροφοριών της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή περνάει η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τη συλληψή του για την τρομοκρατική οργλανωση ISIS. ISIS

Η συγκεκριμένη υπόθεση που τώρα ερευνάται από την 21η πρώτη τακτική ανακρίτρια Αθηνών, λόγω της σοβαρότητάς της και της εξαιρετικής φύσης της ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, θα ερευνηθεί από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας. Ο 34χρονος φαίνεται να κατονόμασε και άλλους συνεργούς του και πρόσωπα που θα βοηθήσουν τις έρευνες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να αποδοθεί φως στις υποθέσεις της Ευρώπης.
Ο 34χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν πληροφοριών της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Κατά πληροφορίες, στις διωκτικές αρχές είχαν φτάσει αναφορές από μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς από το 2014 έως το 2015 είχε  στρατολογηθεί στον ISIS. Μάλιστα, ο 34χρονος εμφανίζεται σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014 και το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρχών, να κρατά Καλάσνικοφ και να εξυμνεί τη δράση του ISIS, ευρισκόμενος σε περιοχή της Συρίας.
ISIS
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο. Από εκεί ήρθε στην Αθήνα όπου και εγκαταστάθηκε και βρήκε εργασία. Μάλιστα, είχε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση αυτή δεν είχε εκδοθεί μέχρι και την ημέρα της συλληψής του.

Η Εφέτης Ιωάννα Στρατσιάνη έχει αναλάβει την υπόθεση

Ωστόσο, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον κατηγορούμενο να έχει μαρτυρήσει και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται στην οργάνωση ISIS, αποφασίστηκε η σχετική, εν εξελίξει, έρευνα να αναβαθμιστεί και η δικογραφία να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Έχει προηγηθεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, κατόπιν της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η οποία και αποφάσισε την ανάθεση της υπόθεση, που αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments