Ελλάδα

Έρευνα: Οι αρχές ψάχνουν για «νύφες του ISIS» στην Ελλάδα

Έρευνα: Οι αρχές ψάχνουν για «νύφες του ISIS» στην Ελλάδα
Έρευνα: Σε συναγερμό βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, για την ανακάλυψη πιθανών θυλάκων της τρομοκρατικής οργάνωσης στην χώρα μας.
Έρευνα: Σε συναγερμό βρίσκονται οι διωκτικές αρχές, για την ανακάλυψη πιθανών θυλάκων της τρομοκρατικής οργάνωσης στην χώρα μας.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τους τελευταίους μήνες έρευνα των διωκτικών αρχών για την ανακάλυψη θυλάκων τζιχαντιστών εντός της Ελλάδας και κυρίως για το αν υπάρχουν «νύφες του ISIS», σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων Σαββατοκύριακου». Αναλυτικά όλες οι τελευταίες πληροφορίες γύρω από την έρευνα των αρχών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη των διωκτικών αρχών, υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη κι ενδεχομένως δράση γυναικών που έχουν ασπαστεί τον ισλαμισμό και βρίσκονται στη χώρα μας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται έρευνα είτε για ύπαρξη «νυφών του ISIS» από άλλες χώρες στην Ελλάδα, είτε ακόμη κι Ελληνίδων οι οποίες θέλουν να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος και να γίνουν «νύφες» των Ταλιμπάν.

Στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικά στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών), έχει σημάνει συναγερμός για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γίνονται συνεχείς έρευνες γύρω από την υπόθεση.

Η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο» ειδικά μετά την πρόσφατη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2018, περνούσε απαρατήρητος, έχοντας σύζυγο και τέσσερα παιδιά και ζητώντας πολιτικό άσυλο. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, ο Ιρακινός αναζητούνταν ως σημαίνον μέλος του ISIS, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα και οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο φαίνεται να συμμετέχει με όπλα σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εκτιμούν ότι ενδεχομένως στην Ελλάδα βρίσκονται θύλακες Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων και ακραίοι, οι οποίοι πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια τα σύνορα, μαζί με τα καραβάνια των προσφύγων. Ίσως κάποιοι από αυτούς να προσηλυτίζουν και κορίτσια τα οποία θα μπορούσαν να ενταχθούν στις τάξεις του ISIS ως «νύφες» των στρατιωτών του «Χαλιφάτου» κι αφού πρώτα ασπαστούν τον μουσουλμανισμό.

Αποκάλυψη εταιρείας – βιτρίνας

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έρευνες που έγιναν και για την αποκάλυψη μιας εταιρείας – βιτρίνας, πίσω από την οποία κρύβονται άνθρωποι που εμπλέκονται με τον ISIS κι ενδεχομένως «νύφες» που προετοιμάζονται για την ενσωμάτωσή τους στο ισλαμικό χαλιφάτο.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, ωστόσο, πρόκειται για «σφραγίδα», ένα «κουφάρι» δηλαδή στο οποίο δεν εμφανίζονται φυσικά πρόσωπα, αλλά… ένα κινητό τηλέφωνο. Ένα κινητό το οποίο δείχνει να είναι απενεργοποιημένο και να μην αφήνει προς το παρόν «ίχνη» πάνω στα οποία θα μπορούσαν να «πατήσουν» οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν τους κατόχους. Έρευνα

Σε κάθε περίπτωση οι Αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το τηλέφωνο για να βρουν ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτό και ποιες είναι οι επιδιώξεις τους.

Ανώτατοι υπηρεσιακοί παράγοντες έλεγαν ότι προς το παρόν υπάρχουν μόνο ενδείξεις και κάποιες καταγγελίες που έχουν γίνει ανωνύμως. Θα είναι, ωστόσο, πρωτόγνωρο να βρούμε Ελληνίδες, μικρά κορίτσια, που στρατολογούνται από τους Ταλιμπάν και θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα μας και να ενταχθούν σε κάποιο στρατόπεδο ισλαμιστών.

Γι’ αυτό συνιστούν μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά ειδικά νέα κορίτσια που προσεγγίζονται και προσηλυτίζονται από μουσουλμάνους οι οποίοι συνδέονται με τον ISIS.

Πάντως, η έρευνα των διωκτικών αρχών δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται με απόλυτη μυστικότητα και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν υπάρχουν αποτελέσματα.

Ένα σενάριο όμως αποκάλυψης γυναικών που ετοιμάζονται να μετεγκατασταθούν σε κάποια μουσουλμανική χώρα και να πολεμήσουν στο πλάι Ταλιμπάν, προκαλεί, όπως είναι αναμενόμενο, συναγερμό στις Αρχές. Οι οποίες ερευνούν επίσης «περίεργα» ταξίδια σε μουσουλμανικές χώρες καθώς και συνομιλίες που ενδεχομένως να υποκρύπτουν συνεννοήσεις, προπαγάνδα και προσηλυτισμό γυναικών ή ανδρών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι μουσουλμανικές κοινότητες στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αποτελούνται κατά κύριο λόγο από ήσυχες οικογένειες και ανθρώπους που έχουν ενσωματωθεί στην ελληνική κοινωνία, εργάζονται, συμμετέχουν σε εκδηλώσεις κ.λπ.

Η αλήθεια είναι, όπως τονίζουν καλά γνωρίζοντες τα θέματα αυτά, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου κάποια στιγμή ήταν «μόδα» το να γίνει μια γυναίκα «νύφη» του ISIS, στην Ελλάδα δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα τέτοια φαινόμενα.

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπολογίζεται ότι χιλιάδες κορίτσια από τη Δύση, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τις οικογένειές τους, φόρεσαν χιτζάμπ και μεταφέρθηκαν σε ισλαμιστικές χώρες για να γίνουν ουσιαστικά δούλες των Ταλιμπάν.

Ωστόσο, η δυναμική επανεμφάνιση του ISIS, με την ολοκληρωτική τους επικράτηση στο Αφγανιστάν, επαναφέρει τα σενάρια για μαζικό προσηλυτισμό γυναικών από ευρωπαϊκές, κι όχι μόνο χώρες. Και γι’ αυτό οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση, ειδικά από τη στιγμή που εικάζεται πως τα τελευταία χρόνια, μέσω των μεταναστευτικών ροών, έφτασαν στην Ελλάδα (και στην Ευρώπη) εκατοντάδες μαχητές του ISIS.

Σε συνδυασμό με τη σύλληψη του ιρακινού Ταλιμπάν, ο οποίος κάλυπτε το παρελθόν του μέσω της οικογενειακής κατάστασής του στην Ελλάδα, είναι δεδομένο ότι ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική και Αστυνομία έχουν διαρκώς στραμμένα τα μάτια τους στο κεφάλαιο «Ταλιμπάν» και ισλαμιστική τρομοκρατία.

Έρευνα: Τι είναι οι «νύφες του ISIS» ή «νύφες του τζιχάντ»

Οι «νύφες του ISIS» ή «νύφες του τζιχάντ», είναι νέες κατά κύριο λόγο γυναίκες από δυτικές χώρες, ακόμη και έφηβες, που εγκαταλείπουν τη ζωή που έκαναν και πηγαίνουν στο πλευρό των Ταλιμπάν.

Επιλέγουν να ζήσουν σαν μουσουλμάνες, φορώντας τις παραδοσιακές μαντίλες ή τις μπούργκες και υπηρετώντας τους στρατιώτες του ISIS. Παντρεύονται και κάνουν παιδιά με τους μαχητές, ζουν κατά κύριο λόγο σε στρατόπεδα, έχοντας αφιερωθεί στον Αλλάχ. Έρευνα

Εκτιμήσεις για τον αριθμό των γυναικών που πήγαν στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και αλλού, δεν υπάρχουν. Κάποιοι εκτιμούν ότι χιλιάδες γυναίκες από δυτικά κράτη εγκατέλειψαν τη ζωή τους, πολλές φορές οικογένειες με παιδιά και πέρασαν στο στρατόπεδο των Ταλιμπάν.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για μουσουλμάνες και λιγότερες είναι χριστιανές οι οποίες ταξίδεψαν στη Συρία, την εποχή της παντοδυναμίας των Ταλιμπάν. Ένα «ρεύμα» που ενδεχομένως να ενταθεί μετά την κατάκτηση της εξουσίας στο Αφγανιστάν.

Έρευνα: Η ιστορία που έκανε τον γύρο του κόσμου

Μια από τις πιο γνωστές ιστορίες, που έκανε τον γύρο του κόσμου και συνδέεται με την Ελλάδα, αφορά στη «νύφη του ISIS», Τάνια – Τζόια Τσάουντρι.

Η Τάνια, γεννημένη στο Λονδίνο από μπαγκλαντεσιανή οικογένεια, ριζοσπαστικοποιήθηκε στα 17 της χρόνια, διδάχθηκε για το χαλιφάτο και το 2003 σε μια πορεία πολέμου κατά του Ιράκ, κάποιοι της έδωσαν ένα dating app για μουσουλμάνους. Έρευνα

Εκεί γνώρισε τον Τζον Γεωργέλα ή Γεωργιλάκη ο οποίος ασπάστηκε τον ισλαμισμό, ήταν από τους βασικούς ηγέτες του ISIS και πήρε το όνομα Γιάχγια Αμπού Χασάν.

Έκαναν μαζί τρία παιδιά, έζησαν στις ΗΠΑ, την Αίγυπτο, την Τουρκία και τη Συρία, αλλά η Τάνια αποφάσισε να επιστρέψει στο Λονδίνο, εγκαταλείποντας τον… Γιάννη Γεωργιλάκη, τον τζιχαντιστή από την Κρήτη, ο οποίος σκοτώθηκε σε μια αεροπορική επιδρομή το 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές γυναίκες από δυτικές χώρες, μουσουλμάνες στο θρήσκευμα, προσηλυτίζονται με ψεύτικες υποσχέσεις για «μουσουλμανικούς παράδεισους».

Τελικά αποδεικνύεται ότι μεταφέρονται στην κόλαση και αρκετές από αυτές ζητούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μια γυναίκα ονόματι Αϊσα, περιέγραψε με σοκαριστικές λεπτομέρειες τη ζωή των γυναικών στο χαλιφάτο. Ζώντας στη Ράκα της Συρίας, ανέφερε ότι γυναίκες βασανίστηκαν μέχρι θανάτου για… απρεπή ενδυμασία, γιατί δεν φορούσαν niqab, ή γιατί απλά δεν είχαν καλυμμένα τα μάτια τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments