Διεθνή

Bild εναντίον Λαγκάρντ: «Λατρεύει τα ακριβά συνολάκια» και αδιαφορεί για μισθωτούς και συνταξιούχους

Bild εναντίον Λαγκάρντ: «Λατρεύει τα ακριβά συνολάκια» και αδιαφορεί για μισθωτούς και συνταξιούχους
Bild εναντίον Λαγκάρντ: Σφοδρή κριτική εναντίον της επικεφαλής της ΕΚΤ εξαπολύουν δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου, τα οποία στηλιτεύουν την προτίμησή της στα ακριβά ρούχα.

Την «λατρεία» της  επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ «για τα ακριβά συνολάκια» στηλίτευσαν δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο. Όλα όσα ανέφερε η Bild εναντίον της Κριστίν Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαία κορυφαία αξιωματούχος κατηγορείται για αγάπη στο ζην πολυτελώς ενώ ταυτόχρονα αδιαφορεί για τον υψηλό πληθωρισμό στην ευρωζώνη που γονατίζει τα νοικοκυριά και ροκανίζει τις αποταμιεύσεις των πολιτών.

Ορισμένες από τις επιθέσεις έχουν προσωπικό χαρακτήρα συνδυάζοντας, σύμφωνα με το Politico, εθνικά στερεότυπα και σεξιστιστικές προσεγγίσεις, προκειμένου να εμφανίσουν την Λαγκάρντ ως μια Γαλλίδα της υψηλής κοινωνίας που λατρεύει τη μόδα κι αδιαφορεί για τους κοινούς θνητούς.

Bild εναντίον Λαγκάρντ: «Η Λαγκάρντ που αγαπά την πολυτέλεια κάνει φτωχότερους τους συνταξιούχους και τους αποταμιευτές»

«Η Λαγκάρντ που αγαπά την πολυτέλεια κάνει φτωχότερους τους συνταξιούχους και τους αποταμιευτές», έγραψε την περασμένη εβδομάδα η λαϊκή Bild μετά την απόφαση της ΕΚΤ να αφήσει σε αρνητικό έδαφος το βασικό της επιτόκιο και να διατηρήσει αμετάβλητες τις αγορές περιουσιακών στοιχείων. Είναι αλήθεια, αναφέρει το Politico, ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι βλέπουν την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται καθώς οι μισθοί και συντάξεις δεν συμβαδίζουν με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, που έφθασε στο 4,1% τον Οκτώβριο, αλλά σε αντίθεση με τη γαλλική κυβέρνηση που στέλνει επιταγής 100 ευρώ σε πολίτες, η γερμανική δεν προχώρησε σε ανάλογα μέτρα.

Ο πληθωρισμός φέρνει γκρίνια στη Γερμανία

Αναφερόμενος στην αυτοστέψη του Ναπολέοντα Βοναπάρτη ο σχολιαστής και πρώην αρχισυντάκτης της Handelsblatt, Γκάμπορ Στάινγκαρντ κατηγόρησε προ ημερών την ΕΚΤ για απόπειρα αρπαγής εξουσίας.

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας αυτοστέψης», έγραψε σχολιάζοντας ότι ο Γενς Βάιντμαν παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από πρόεδρος της Bundesbank και ως εκ τούτου μέλους του διευθυντηρίου της ΕΚΤ για να μην περιοριστεί στο ρόλο του «λιβανιστή».

Από τον «Ντράγκουλα» στη “Luxury Lagarde”

Bild εναντίον Λαγκάρντ

Η αλήθεια είναι ότι η Bild έχει εξαπολύσει κι άλλες φορές ανάλογες επιθέσεις σε επικεφαλής της ΕΚΤ, όπως τον Ιταλό Μάριο Ντράγκι προ διετίας ,τον οποίο εμφάνισε σε πρωτοσέλιδό της με… κυνόδοντες και στολή βαμπίρ υπό τον τίτλο: «Ο κόμης…Ντράγκουλας ρουφάει το αίμα των καταθέσεών μας».

Αυτή τη φορά με μια γυναίκα επικεφαλής της ΕΚΤ πρόσθεσε και την κριτική για τη μόδα στο μείγμα. «Η Λαγκάρντ αρέσκεται να φορά πολυτελή ρούχα, όπως Chanel, βγάζει σχεδόν 40.000 ευρώ τον μήνα, αλλά δεν δείχνει να νοιάζεται για τις ανησυχίες των κοινών ανθρώπων», έγραψε η Bild. Υπολόγισε δε ότι λόγω της ανόδου του πληθωρισμού οι Γερμανοί αποταμιευτές θα χάσουν φέτος 1.400 ευρώ, ένα ποσό που θα προκαλεί γέλια στη Λαγκάρντ, όπως πρόσθεσε. «Μ’ αυτά τα λεφτά μόνον ένα μανίκι σακακιού Chanel θα μπορούσε να αγοράσει. Κάποια από τα πολυτελή σακάκια της προέδρου της ΕΚΤ κοστίζουν 7.000 ευρώ και βάλε».

Τη σκυτάλη πήρε το δίκτυο RTL υποστηρίζοντας ότι η Λαγκάρντ θα μπορούσε κάλλιστα να αναλάβει τα ηνία ενός οίκου Μόδας. Στέλνει το μήνυμα «μου αρέσουν τα ακριβά», ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ. Ωστόσο, προς υπεράσπιση της προέδρου της ΕΚΤ συμπεριέλαβε και μια δήλωση του Μάρκους Λουφτ, γκουρού της μόδας στο γερμανικό περιοδικό Gala, που τόνισε ότι αν ήταν ένας άνδρας στη θέση της δεν θα δεχόταν τέτοια κριτική. Και συμπλήρωσε: «προτιμώ στο πόστο αυτό έναν καλοντυμένο μάνατζερ παρά έναν κακοντυμένο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments