Οικονομία

Γιάννης Στουρνάρας: Tο 2021 το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,2% ή και περισσότερο

Γιάννης Στουρνάρας: Tο 2021 το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,2% ή και περισσότερο
Γιάννης Στουρνάρας: Σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων όπως τα κόκκινα δάνεια και το πρόγραμμα Ηρακλής, για τις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, την πορεία της οικονομίας και άλλα ζητήματα μίλησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Σε μια σειρά οικονομικών θεμάτων όπως τα κόκκινα δάνεια και το πρόγραμμα Ηρακλής, για τις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, την πορεία της οικονομίας και άλλα ζητήματα μίλησε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας στη “Ναυτεμπορική” αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια και το πρόγραμμα Ηρακλής απήυθυνε κάλεσμα προς τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων (servicers) να αξιοποιήσουν το θεσμικό πλαίσιο που τους παρέχει η πολιτεία και να προχωρήσουν σε μία πιο αποτελεσματική διαχείριση του χρέους ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «είναι σημαντικό να μπορέσουν οι εταιρείες διαχείρισης, οι NPLs Servicers, να διαχειριστούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το απόθεμα των ΜΕΔ που έχουν αναλάβει. Αυτό προϋποθέτει αξιοποίηση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών και των διατάξεων του πρόσφατου νόμου περί ρύθμισης οφειλών και παροχής β’ ευκαιρίας. Είναι σημαντικό οι εταιρείες διαχείρισης να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις ρύθμισης σε πιστούχους ή πιο αποτελεσματική διαχείριση του ενεχύρου -όπου αυτό είναι απαραίτητο- ώστε να διευκολυνθούν οι πιστούχοι αυτοί να επανέλθουν στην παραγωγική διαδικασία. Και επίσης δεν πρέπει να λησμονείται ότι η επιτυχής διαχείριση των ΜΕΔ από τις εταιρείες διαχείρισης είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματος κρατικών εγγυήσεων Ηρακλής”».

Για τις καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε χαρακτηριστικά πως παρατηρείται σημαντική αύξηση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες έχουν ξεπεράσει τα 180 δισ. ευρώ, έχοντας επιστρέψει στα επίπεδα του Μαρτίου του 2011.

Για την πορεία της οικονομίας

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος το 2021 το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 7,2% ή και περισσότερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments