Αθλητισμός

ΠΑΟΚ: Εξετάζει δύο γήπεδα για να γίνει η έδρα του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια

ΠΑΟΚ: Εξετάζει δύο γήπεδα για να γίνει η έδρα του στα ευρωπαϊκά παιχνίδια
ΠΑΟΚ: Μετά το «αδιέξοδο» του Καυτανζόγλειου, ο ΠΑΟΚ εξετάζει την περίπτωση της AEL FC Arena, αλλά και του ΟΑΚΑ για τη χρήση τους στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτης του OPEN TV. κ. Ιβάν Σαββίδη βρέθηκε στη καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας για τη Νέα Τούμπα που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Μετά το «αδιέξοδο» του Καυτανζόγλειου, ο ΠΑΟΚ στην καθιερωμένη εβδομαδιαία σύσκεψη εργασίας για τη Νέα Τούμπα εξετάζει την περίπτωση της AEL FC Arena, αλλά και του ΟΑΚΑ για τη χρήση τους στα ευρωπαϊκά του παιχνίδια.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ βρίσκεται στο νούμερο τρία στη βαθμολογία ενώ προηγείται η ΑΕΚ και ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

ΠΑΟΚ

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ομάδα της Θεσσαλονίκης:

«Συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν το project του νέου γηπέδου, όσο και οι πιθανές λύσεις για μετεγκατάσταση της ομάδας στη διάρκεια κατασκευής τους. ΠΑΟΚ

Συγκεκριμένα:
  • Λήφθηκε η απόφαση να ανατεθεί σε εξειδικευμένη νομική εταιρία ο έλεγχος όλων των απαραίτητων νομικών εγγράφων, μεταξύ των οποίων και το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος και η υποβολή εκ μέρους τους των απαραίτητων ενεργειών που θα προασπίζουν νομικά τον ΠΑΟΚ για την κατασκευή του νέου γηπέδου.
  • Αντίστοιχα θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με εξειδικευμένη εταιρία οικονομικών συμβούλων για τη διαμόρφωση του ορθού μηχανισμού χρηματοδότησης του έργου.
  • Ανατέθηκαν οι αρμοδιότητες στην ομάδα εργασίας, προκειμένου να περιγραφούν οι απαιτήσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού για την εταιρία που θα αναλάβει την αρχιτεκτονική και κατασκευαστική μελέτη του γηπέδου.
  • Οι κ.κ. Μουτσάκης και Δημογιάννης θα συμμετάσχουν αυτή την εβδομάδα στο διεθνές συνέδριο ESMMA στην Ιταλία, με θέμα την ανάπτυξη των γηπέδων.
  • Αναλύθηκε από τον Δ.Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο Χρυσόστομο Γκαγκάτση και τον υπεύθυνο γηπεδικών εγκαταστάσεων κ. Γιάννη Δημογιάννη, η πορεία των εργασιών στο γήπεδο του Μακεδονικού, το οποίο θα φιλοξενήσει τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα.
  • Ο κ. Γκαγκάτσης υπογράμμισε πως πέραν του Καυτανζογλείου, κανένα άλλο γήπεδο στη Θεσσαλονίκη δεν πληροί τις προϋποθέσεις, είτε για λόγους χωρητικότητας, είτε για λόγους ασφάλειας να υποδεχτεί ευρωπαϊκούς και εγχώριους αγώνες του ΠΑΟΚΚαι το γήπεδο του Μακεδονικού για λόγους που αναλύθηκαν δεν μπορεί να επεκτείνει την υπάρχουσα χωρητικότητά του πάνω από τις 10.000, αλλά και τα στάνταρντς ασφαλείας που να καλύπτουν τις προϋποθέσεις διεθνών αγώνων. Το συγκεκριμένο γήπεδο θα φιλοξενεί έτσι τον ΠΑΟΚ Β’ και τη γυναικεία ομάδα για τα επόμενα 3 ως 5 χρόνια.
  • Δόθηκε η εντολή να εξεταστούν και όλα τα γήπεδα πλησίον της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και τo AEL FC Arena, που θα μπορούσαν με τις απαραίτητες προσαρμογές να φιλοξενήσουν ευρωπαϊκούς αγώνες. Παράλληλα δόθηκε εντολή να σταλεί για τον ίδιο λόγο επιστολή στη διοίκηση του ΟΑΚΑ και τους αρμόδιους φορείς για τους όρους πιθανής χρήσης του Σταδίου για ευρωπαϊκούς αγώνες.
  • Τέλος, υπογραμμίστηκε ότι για οποιαδήποτε λήψη οριστικής απόφασης σχετικά με το νέο γήπεδο, θα υπάρχει εκπροσώπηση από και συμφωνία με τον Α.Σ. ΠΑΟΚ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments