Ειδήσεις

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έπεσε στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έπεσε στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης
Στέφανος Τσιτσιπάς: Έπεσε στο νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης με 6.540 βαθμούς, όσους έχει και ο Αλεξάντερ Σβέρεφ που «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπεσε από την τρίτη στη τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 6.540 βαθμούς, όσους έχει και ο Αλεξάντερ Σβέρεφ, που «σκαρφάλωσε» στην τρίτη θέση.

Αρκετές αλλαγές υπήρξαν στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης αυτήν την εβδομάδα, ωστόσο στο νούμερο ένα παρέμεινε ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς με 10.940 βαθμούς, με τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 7.640 βαθμούς. Στέφανος Τσιτσιπάς

Η πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης έχει ως εξής:

  • 1. Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 10.940 βαθμοί
  • 2. Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) 7.640
  • 3. Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Γερμανία) 6.540
  • 4. Στέφανος Τσιτσιπάς (ΕΛΛΑΔΑ) 6.540
  • 5. Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) 4.950
  • 6. Ράφαελ Ναδάλ (Ισπανία) 4.875
  • 7. Ματέο Μπερετίνι (Ιταλία) 4.568
  • 8. Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία) 3.760
  • 9. Χούμπερτ Χουρκάζ (Πολωνία) 3.706
  • 10. Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία) 3.395

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τελευταίο του αγώνα δεν τα κατάφερε και εγκατέλειψε τον αγώνα λόγω τραυματισμού στο 4-2 κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ, με τον Ποπίριν να προηγείται. Με αυτόν τον τρόπο ο Ποπίριν πήρε την νίκη και την πρόκριση για τον επόμενο γύρο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, προερχόμενος από τον αποκλεισμό του στο 2ο γύρο του Vienna Open από τον Φράνσις Τιαφό, αντιμετώπισε έναν από τους ανερχόμενους τενίστες στο tour, τον 22χρονο Αυστραλό Νο 77 στον κόσμο Αλεξέι Ποπίριν, στην πρώτη συνάντηση καριέρας για τους δύο τενίστες.

Όμως, στο κεντρικό court του Palais Omnisports, οι Τσιτσιπάς και Πόπιριν πρόλαβαν να αγωνιστούν μόλις για διάστημα 27 λεπτών, με τον Πόπιριν να κάνει το μπρέικ για το 4-2, πριν ο Έλληνας πρωταθλητής αποσυρθεί λόγω ενοχλήσεων στο χέρι. Έτσι, ο Έλληνας τενίστας είχε άδοξο τέλος στον δεύτερο γύρο του Paris Masters. Στέφανος Τσιτσιπάς

Πριν λίγες μέρες δήλωνε: «Είμαι πρόθυμος να πάω στο επόμενο επίπεδο, να δώσω μεγαλύτερη προσοχή σε λεπτομέρειες και να συγκεντρωθώ σε μερικά πράγματα που θα με ωφελήσουν. Κάθε χρόνο προσπαθώ να προσθέσω κάτι νέο και να απομακρύνω μερικά πράγματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, που είτε αποσπούν την προσοχή μου, είτε δεν είναι όσο ευεργετικά νόμιζα».

«Προσπαθώ να δίνω τα πάντα σε κάθε παιχνίδι και να γίνω πιο εγωιστής. Οι καλύτεροι παίκτες στον κόσμο είναι εγωιστές και θέλουν τα πάντα για τους εαυτούς τους. Έτσι είμαι κι εγώ. Όταν γίνεσαι μαλθακός και επηρεάζεσαι από τα συναισθήματά σου, δεν είναι καλό για εσένα».

«Έχει τελειοποιήσει το παιχνίδι του και το απολαμβάνει. Όλοι είδαμε τι έκανε στο αμερικανικό Όπεν. Είναι ήρεμος άνθρωπος και δεν μιλάει πολύ. Στα καλύτερα του μπορεί να κερδίσει οποιανδήποτε αντίπαλο, από τους πιο σκληρούς» είπε για τον Μεντβέντεφ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments