Οικονομία

Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Οι προθεσμίες για τη δήλωση

Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα – Οι προθεσμίες για τη δήλωση
Αδήλωτα τετραγωνικά: Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου άνοιξε ξανά η πλατφόρμα δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου άνοιξε ξανά η πλατφόρμα δήλωσης για τα αδήλωτα τετραγωνικά. Οι πολίτες έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους και με τον τρόπο αυτό, να γλυτώσουν από την καταβολή μεγάλων προσαυξήσεων.

Τα οφέλη της εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων στην πλατφόρμα είναι η απαλλαγή από πρόστιμα ή αναδρομικές χρεώσεις έως τις 31/12/2019 σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων καταβάλλονται τα τέλη που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά μέτρα, υπολογιζόμενα από 1/1/2020 έως την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, την πρώτη περίοδο που τέθηκε σε λειτουργία η συγκεκριμένη πλατφόρμα, περισσότεροι από 2,6 εκατ. πολίτες έκαναν χρήση της δυνατότητας να την χρησιμοποιήσουν και να δηλώσουν 60 εκατ. επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.

Όσοι αξιοποίησαν αυτή τη δυνατότητα δηλώνοντας την πραγματική επιφάνεια των ιδιοκτησιών τους, γλύτωσαν από τέλη και πρόστιμα, ύψους περίπου 1,5 δισ. ευρώ, «ενώ με τις δηλώσεις των επιπλέον τετραγωνικών, οι Δήμοι διασφαλίζουν σε ετήσια βάση επιπλέον έσοδα, που θα χρησιμοποιηθούν είτε για να βελτιωθούν οι υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες τους, είτε για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, όπως έχει ήδη γίνει σε πολλούς Δήμους», επισημαίνει η ΚΕΔΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments