Πολιτική

Μητσοτάκης: Η υπεύθυνη στάση του πρωθυπουργού στην προβοκάτσια και το λαϊκισμό της Ολλανδής δημοσιογράφου

Μητσοτάκης: Η υπεύθυνη στάση του πρωθυπουργού στην προβοκάτσια και το λαϊκισμό της Ολλανδής δημοσιογράφου
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα φαίνεται ακόμη και στον πιο δύσπιστο ότι αποτελεί κράτος με συνέπεια, ευθύνη, εξωτερική πολιτική και σεβασμό απέναντι στους πολίτες.

Η Ελλάδα μέρα με τη μέρα φαίνεται ακόμη και στον πιο δύσπιστο ότι αποτελεί κράτος με συνέπεια, ευθύνη, εξωτερική πολιτική και σεβασμό απέναντι στους πολίτες. Το βράδυ της Τρίτης, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί καμία προσβλητική συμπεριφορά και ειδικά αβάσιμη όπως αυτή της Ολλανδής δημοσιογράφου.

Το χρονικό της προβοκάτσιας και του λαϊκισμού της Ολλανδής δημοσιογράφου

Με ύφος χιλίων καρδιναλίων η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ δεν σεβάστηκε καθόλου ούτε τους θεσμούς, τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Ολλανδό ομόλογό του κ. Μαρκ Ρούτε αλλά ούτε και τους συναδέλφους της που βρισκόταν στην αίθουσα.

«Γιατί ψεύδεστε και δεν λέτε ότι η Ευρώπη σας άφησε μόνους και κάνετε σκληρά, βάρβαρα pushbacks;» κατηγόρησε μεταξύ άλλων η Ολλανδή δημοσιογράφος τόσο τη χώρα μας, τους Έλληνες πολίτες και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να λάβει αμέσως “πληρωμένη απάντηση” από τον πρωθυπουργό.

Η υπεύθυνη στάση του πρωθυπουργού – Δεν θα ανεχτώ να προσβάλετε τον ελληνικό λαό

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με υπεύθυνη στάση απάντησε αμέσως στις αβάσιμες κατηγορίες και την λασπολογία της Ολλανδής δημοσιογράφου λέγοντας: «Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ρωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι να έρχεστε σε αυτό γραφείο και να προσβάλετε εμένα ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα, έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ζωές στη θάλασσα» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Κάθε μέρα σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα και την ίδια στιγμή εμποδίζουμε πλοία που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να τους επιστρέψει στην Τουρκία. Αντί λοιπόν να κατηγορήσετε την Ελλάδα, πρέπει να κατηγορήσετε αυτούς που εργαλειοποιoύν συστηματικά το να ωθούν ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα, γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία δεν διατρέχουν κίνδυνο. Αυτούς πρέπει να κατηγορήσετε. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ποια είναι όμως η Ολλανδή δημοσιογράφος – Είχε συλληφθεί τον Ιούνιο στην Ύδρα

Η κ. Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ η Ολλανδή δημοσιογράφος είχε συλληφθεί τον Ιούνιο του 2021 στην Ύδρα από τις ελληνικές αρχές επειδή φιλοξενούσε στο σπίτι της έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο, δίχως ωστόσο το αίτημά του αυτό να λάβει έγκριση. Η υπόθεση των δύο εκκρεμεί, προκειμένου να εκδικαστεί στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments