Ελλάδα

Τζανάκης: Μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουμε τους 2.000 θανάτους

Τζανάκης: Μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουμε τους 2.000 θανάτους
Τζανάκης: Μία νέα ανησυχητική πρόβλεψη έκανε ο καθηγητής πνευμονολογίας σχετικά με τον αριθμό των θανόντων μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε για τον αριθμό των θανόντων μέχρι το τέλος του έτους. Την ίδια ώρα,  από τα συνολικά 7.105 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.704  κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.179 νέες λοιμώξεις.  

«Μέχρι τέλος του χρόνου σίγουρα θα περάσουμε τους 2.000 θανάτους», προέβλεψε σε δραματικό τονο ο καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι περίπου το 40% των κρουσμάτων αποτελούνται από ανεμβολίαστους έως 35 ετών. Καμπανάκι κρούει για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα και τους ανεμβολίαστους.

“Περίπου το 40% των κρουσμάτων αποτελούνται από ανεμβολίαστους ενήλικες”

«Ζούμε με μια πανδημική έξαρση που δεν έχει φανεί ακόμη η κορύφωσή της, τα κρούσματα είναι πάρα πολλά», τόνισε ο κ.Τζανάκης, μιλώντας στο Mega. «Περίπου το 40% των κρουσμάτων αποτελούνται από ανεμβολίαστους ενήλικες από 20 – 35 ετών. Αυτοί δεν δίνουν καθόλου νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους. Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ένα περίπου 25% πλήρως εμβολιασμένων που επίσης δίνουν μηδενικές νοσηλείες.

Το υπόλοιπο ποσοστό, είναι ανεμβολίαστοι πάνω από 50 ετών και εδώ εντοπίζεται το πρόβλημα διότι αυτοί δίνουν τους θανάτους και τις νοσηλείες», συμπλήρωσε. Η αξία του εμβολίου φαίνεται στις νοσηλείες, σύμφωνα με τον καθηγητή, οι οποίες είναι μειωμένες σε σύγκριση με το προηγούμενο κύμα. «Ενώ τα κρούσματα σε αυτό το κύμα έφτασαν σε εφάμιλλα ύψη με το προηγούμενο, οι νοσηλείες είναι σχεδόν κάτω από το μισό», προσέθεσε.

«Σε αυτό το κύμα θα δούμε σίγουρα περισσότερους θανάτους. Μέχρι τέλος του χρόνου σίγουρα θα περάσουμε τους 2.000 και είναι στο χέρι μας αν προσέξουμε, θα επηρεάσουμε προς το καλύτερο αυτούς τους αριθμούς», τόνισε, ακόμη, ο καθηγητής.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 7.105, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 808.297 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 50.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.472 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.27 (95% ΔΕ: 1.16 – 1.40)

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων). Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 70, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 16.493 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 489 (61.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 405 (82.82%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 84 (17.18%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.374 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 429 (ημερήσια μεταβολή +4.38%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 385 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments