Οικονομία

Ε4: Μέχρι πότε πήρε παράταση η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου

Ε4: Μέχρι πότε πήρε παράταση η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου
Ε4: Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζοντας πως μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.

Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 ανακοίνωσε προ ημερών το υπουργείο Εργασίας υπογραμμίζοντας πως μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2021 η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για την ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (ετήσιος/ετήσιος συμπληρωματικός πίνακας προσωπικού) στο πληροφοριακό σύστημα ”ΕΡΓΑΝΗ” για το τρέχον έτος αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Χρέη: Πότε χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης

Σε ισχύ θα τεθεί σε λίγο καιρό ο ενδελεχής έλεγχος των οφειλετών προκειμένου να σταματήσει το “σαφάρι” η εφορία (ΑΑΔΕ) χαρακτηρίζοντας τα χρέη τους ανεπίδεκτα είσπραξης.

Πως θα χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης

Για να καταχωρηθούν τα χρέη τους στο βιβλίο των ανεπίδεκτων είσπραξης, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα πρέπει να διαπιστώσει ότι δεν έχουν στη κατοχή τους κινητά ή ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, ότι διαβιούν σε συνθήκες ανέχειας και ότι έχουν ασκηθεί σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα, όπως κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.

Με ποια διαδικασία διαγράφονται τα χρέη στην εφορία

Τον τρόπο με τον οποίο διαγράφονται οι οφειλές στην εφορία ορίζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με νέα εγκύκλιο. Συγκεκριμένα τη διαδικασία χαρακτηρισμού οφειλών ως ανεπίδεκτες είσπραξης και τη διαγραφή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments