Διεθνή

Άλεκ Μπάλντουιν: Μήνυση κατά του ηθοποιού για τον πυροβολισμό

Άλεκ Μπάλντουιν: Μήνυση κατά του ηθοποιού για τον πυροβολισμό
Άλεκ Μπάλντουιν: Νέες εξελίξεις για την υπόθεση, καθώς κατατέθηκε μήνυση κατά του ηθοποιού για τον πυροβολισμό της Χαλίνα Χάτσινς.

Σοκ έχει προκαλέσει το τραγικό δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας Rust, όπου πρωταγωνιστεί ο Alec Baldwin. Ο ηθοποιός σκότωσε καταλάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, ένα «ανερχόμενο αστέρι» όπως είχε γραφτεί για αυτή στο παρελθόν. Τελικώς κατατέθηκε μήνυση κατά του γνωστού ηθοποιού.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο υπεύθυνος φωτισμού της ταινίας Rust, Σερτζ Σβετνόι κατέθεσε μήνυση εναντίον του Άλεκ Μπάλντουιν και άλλων παραγωγών της ταινίας, για αμέλεια που οδήγησε τελικά, σε θανατηφόρο ατύχημα, αλλά και τον τραυματισμό του σκηνοθέτη, Τζόελ Σούζα.

Τι αναφέρει το υπόμνημα του σωματείου

«Μία πραγματική σφαίρα εβλήθη κατά λάθος στα γυρίσματα από τον πρωταγωνιστή, πλήττοντας τόσο τη διευθύντρια φωτογραφίας, το μέλος (μας) Χαλίνα Χάτσινς, όσο και τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα» ανέφερε σε αυτό το υπόμνημα το τοπικό παράρτημα του σωματείου IATSE, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, σύμφωνα με το Variety και το IndieWire.

«Ήταν μια τυχαία εκπυρσοκρότηση» ανέφερε επίσης IATSE, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η πηγή της συγκεκριμένης πληροφορίας.

Η πρώτη του αντίδραση

Την ίδια στιγμή, με μήνυμά του στα Social Media, ο Άλεκ Μπάλντουιν δηλώνει πως «έχει ραγίσει η καρδιά του» και πως «συνεργάζεται με την αστυνομία». Σε μήνυμά του στα social media, o ηθοποιός δηλώνει πως «δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και την λύπη μου για το τραγικό ατύχημα που αφαίρεσε την ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου, μητέρας και συναδέλφου που θαύμαζα βαθιά».

Ο Μπάλντουιν αναφέρει πως συνεργάζεται πλήρως με τις αστυνομικές έρευνες «προκειμένου να φανεί πώς συνέβη η τραγωδία». Σε συνέχεια της ανάρτησής του, δηλώνει πως είναι σε επικοινωνία με τον σύζυγο του θύματος «προσφέροντας την στήριξή μου σε εκείνον και στην οικογένειά του. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για τον σύζυγό της, τον γιο τους και όλους όσους ήξεραν και αγαπούσαν την Χαλίνα».

Πως έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα

Εκπρόσωπος της παραγωγής, μίλησε για “δυστύχημα”, καθώς αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες. Η εκπυρσοκρότηση συνέβη εν μέσω του γυρίσματος ή της πρόβας μιας σκηνής και είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση “βλήματος” που χτύπησε την Χάτσινς και τον Σόουζα. Καμία διευκρίνιση δεν έχει δοθεί επίσης σχετικά με το πώς τραυματίστηκαν δύο άτομα όταν ο Μπάλντουιν πυροβόλησε.

Ένας pro maker & artist διατύπωσε στον λογαριασμό του στο TikTok «Props To History» τη δική του άποψη για το πως έγινε το δυστύχημα: «Είναι πιθανό το όπλο που χρησιμοποιούσε να είχε ακατάλληλη (για την ταινία) σφαίρα ή να υπήρχε φραγμένο στην κάννη. Ακόμα το όπλο να υπέστη καταστροφική βλάβη και στην πραγματικότητα να διαλύθηκε».

Στη συνέχεια ανέφερε: «Ο Άλεκ Μπόλντουιν υποτίθεται ότι δεν θα είχε ένα γεμάτο όπλο, στην πραγματικότητα έπρεπε να έχει άδειο. Ο ίδιος μόλις την περασμένη εβδομάδα, έκανε μια δήλωση λέγοντας πως το επιτελείο ήταν πολύ καταπονημένο και όλοι ήταν αρκετά κουρασμένοι. Και αυτό είναι ένα περιβάλλον για να γίνουν λάθη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments