Lifestyle

Χρήστος Μάστορας: «Εμείς οι Βορειοηπειρώτες δεν μπορούσαμε να βρούμε την ταυτότητά μας»

Χρήστος Μάστορας: «Εμείς οι Βορειοηπειρώτες δεν μπορούσαμε να βρούμε την ταυτότητά μας»
Χρήστος Μάστορας: Σε μια εξομολόγηση καρδιάς για την καταγωγή του δηλώνει πως δεν έχει βιώσει ρατσισμό.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Χρήστος Μάστορας στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω». Σε μια εξομολόγηση καρδιάς για την καταγωγή του από τη Βόρεια Ήπειρο αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλήνων – Αλβανών, ενώ στάθηκε στα πρώτα του χρόνια στη χώρα μας και το πως ήταν στην παιδική ηλικία.

Ο frontman από το συγκρότημα «Μέλισσες» δήλωσε πως οι Βορειοηπειρώτες δεν μπορούσαν να βρουν την ταυτότητά τους, αλλά όταν ήρθε στην Ελλάδα δεν βίωσε ρατσισμό.

Χρήστος Μάστορας: «Δεν μπορούσαμε να βρούμε την ταυτότητα μας»

Ο ερμηνευτής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες. “Τα αδέλφια μας οι Βορειοηπειρώτες”. Σιγά σιγά όμως καλλιεργήθηκε στα μίντια ένα αίσθημα φόβου απέναντι στους Αλβανούς που είχαν μόλις έρθει στην Ελλάδα. Κάποιοι ίσως να ήταν όντως εγκληματίες, κάποιοι είχαν βγει από τις φυλακές, αλλά δυστυχώς την πλήρωσαν και οι Αλβανοί οικογενειάρχες που ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και οι Βορειοηπειρώτες».

Ο φόβος των Αλβανών

«Οι Αλβανοί φοβόντουσαν να πουν ότι είναι Αλβανοί και χρησιμοποιούσαν τη λέξη Βορειοπειρώτες για να ενσωματωθούν. Δεν ήταν δικό τους λάθος. Και έτσι εμείς δεν μπορούσαμε να βρούμε τη δική μας ταυτότητα. Την δική μας εθνική συνείδηση. Έγινε μια παραχάραξη της ιστορίας. Νιώθω περήφανος για αυτό που μου έχει προσφέρει αυτή η δυσκολία που πέρασαν οι πρόγονοί μου εκεί. Μου πρόσφερε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία που μου ανοίγει πόρτες και δρόμους στη ζωή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.

Χρήστος Μάστορας: Δεν βίωσα ρατσισμό στην Ελλάδα

“Προσωπικά δεν βίωσα τον ρατσισμό όταν ήρθαμε στην Ελλάδα. Όταν το 1990 όμως επαναπατρίστηκαν οι γονείς μου, γιατί μου αρέσει να χρησιμοποιώ αυτή την κουβέντα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο απλά. Οι Έλληνες υποδέχθηκαν τους Βορειοηπειρώτες με ανοιχτές αγκάλες” τόνισε ο Χρήστος Μάστορας.

Η προσωπική ζωή και η επιθυμία να κάνει παιδιά

Ο Νίκος Χατζηνικολάου ρώτησε τον τραγουδιστή για την προσωπική του ζωή αλλά και το εάν πρόκειται να τον δούμε σύντομα γαμπρό: «Δεν σκέφτομαι τον γάμο στο άμεσο μέλλον γιατί πρέπει να βρεθεί και ο κατάλληλος άνθρωπος. Δεν υπάρχει για την ώρα. Είμαι όμως παραδοσιακός τύπος. Θα ήθελα παιδάκια, δηλαδή μια κορούλα θα την ήθελα κάποια στιγμή», υπογράμμισε ο καλλιτέχνης.

Η έκπληξη του Γιώργου Νταλάρα

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε πως κάλεσε τον Χρήστο Μάστορα στην εκπομπή του ύστερα από τη συνύπαρξη που είχε με τον Γιώργο Νταλάρα. Έτσι, απρόσμενα, ο σπουδαίος ερμηνευτής βρέθηκε στην άλλη άκρη της… οθόνης. «Αυτό τώρα ήταν… Κύριε Νταλάρα, τα σέβη μου» αναφώνησε με ενθουσιασμό ο Χρήστος Μάστορας. Τα θερμά λόγια που εξέφρασε, δε, για εκείνον ο Γιώργος Νταλάρας τον συγκίνησαν ιδιαιτέρως. «Με συγκινεί για όλα αυτά που έχει πει! Κύριε Νταλάρα, θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα και θέλω να σας πω ότι αν όλοι οι υπόλοιποι νέοι τραγουδιστές είμαστε καϊκάκια και καραβάκια, εσείς είστε μια πυξίδα σε μια θάλασσα που λέγεται μουσική και σας ευχαριστούμε που μας δείχνετε τον δρόμο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μάστορας.

Χρήστος Μάστορας: Η φιλία με τη Ρίτα Γουίλσον και τον Τομ Χανκς

Ο Χρήστος Μάστορας συνδέεται με μια ξεχωριστή φιλία με την Ρίτα Γουίλσον, αλλά και με τον σύζυγό της, Τομ Χανκς. Στο «Ενώπιος Ενωπίω» μίλησε η Ρίτα Γουίλσον για την γνωριμία τους και την επιτυχημένη συνεργασία, με το τραγούδι, «Let Me Be». «Χρήστο είμαι πολύ χαρούμενη για σένα, θα ήθελα να πω σε όλους για την πρώτη γνωριμία μας που ήταν μέσω zoom. Υπήρχε διαφορά ώρας, γιατί εγώ ζούσα στο Λος Άντζελες και ο Χρήστος στην Αθήνα. Ήταν ο μόνος τρόπος να βρισκόμαστε και να γράψουμε το τραγούδι μας Let Me Be. Όταν άκουσα τη φωνή του Χρήστου την ερωτεύθηκα αμέσως γιατί έχει ψυχή, τόση παρουσία και αυθεντικότητα. Αισθάνομαι ότι ο Χρήστος έχει πολλά μέρη στον κόσμο που μπορεί να πάει, το θέμα είναι που θέλει να στρέψει την προσοχή του και τι θέλει να κάνει, γιατί το ταλέντο το έχει.

Ο Χρήστος Μάστορας μίλησε και για τις σπουδές του στο ΤΕΙ Οινολογίας τις οποίες δεν ολοκλήρωσε ποτέ: «Πήγα δέκα φορές και νομίζω πως δεν με κέρδισε η ακαδημαϊκή μόρφωση, δυστυχώς», αποκάλυψε καλεσμένος στη Late Night εκπομπή του ANT1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments