Οικονομία

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Άνοιξε η πλατφόρμα για νέους αγρότες – Έως και 40.000 ευρώ σε κάθε ωφελούμενο

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Άνοιξε η πλατφόρμα για νέους αγρότες – Έως και 40.000 ευρώ σε κάθε ωφελούμενο
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Άνοιξε, σήμερα 12 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Άνοιξε, σήμερα 12 Νοεμβρίου, η πλατφόρμα για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Για την νέα περίοδο το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και είναι αυξημένο στα 420 εκατ. ευρώ και κάθε ωφελούμενος θα έχει τη δυνατότητα να λάβει έως 40.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο από το προηγούμενο πρόγραμμα.

Ποιοι οι βασικοί στόχοι

Οι βασικοί στόχοι της πρόσκλησης του έτους 2021 είναι οι εξής:

  • α) Η ουσιαστική δημογραφική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και αγροτικού δυναμικού της χώρας,
  • β) Η αντιμετώπιση του φαινομένου των πλασματικά Νέων Αγροτών, που επωφελούνται ευκαιριακά από το Μέτρο αντιμετωπίζοντας συγκυριακά την είσοδο τους στον τομέα της Γεωργίας και
  • γ) Η αύξηση της αποτελεσματικότητας του Μέτρου με την παροχή νέων κινήτρων, όπως η χορήγηση επαρκούς ενίσχυσης τόσο για την αντιμετώπιση των εξόδων της πρώτης εγκατάστασης στον τομέα της Γεωργίας, όσο και την πραγματοποίηση επενδύσεων.

Παράλληλα, προβλέπονται για πρώτη φορά ο υπερδιπλασιασμός του ποσού ενίσχυσης στα 40.000 ευρώ (με προσαυξήσεις ανάλογα με τον τόπο μόνιμης κατοικίας και την κατεύθυνση της εκμετάλλευσης) και η αύξηση των υποχρεώσεων που αναλαμβάνουν οι υποψήφιοι για ένταξη στο Μέτρο, με σκοπό την αντιμετώπιση των παθογενειών και της συγκυριακής λογικής, αλλά κυρίως την ενδυνάμωση και ανάδειξη του Μέτρου σε βασικό πυλώνα μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του αγροτικού τομέα της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments