Τεχνολογία

SpaceX: Σε τροχιά 53 ακόμη δορυφόροι Starlink

SpaceX: Σε τροχιά 53 ακόμη δορυφόροι Starlink
SpaceX: Tην εκτόξευση ακολούθησε επιτυχής προσεδάφιση του πυραύλου Falcon 9, ο οποίος θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε μελλοντική αποστολή.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά πολυάσχολη για την SpaceX καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε μία αποστολή Crew-3 προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ενώ λίγες μέρες νωρίτερα εκτοξεύτηκε ένας πύραυλος Falcon 9 που έθεσε σε τροχιά 53 δορυφόρους Starlink.

Σημειώνεται ότι την εκτόξευση ακολούθησε επιτυχής προσεδάφιση του πυραύλου Falcon 9, ο οποίος θα μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε μελλοντική αποστολή. Επρόκειτο για την 23η εκτόξευση που πραγματοποίησε η SpaceX κατά τη διάρκεια του 2021, ενώ ήταν η 9η επιτυχημένη εκτόξευση του συγκεκριμένου πυραύλου Falcon 9. SpaceX

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο για τη συγκεκριμένη αποστολή είναι ότι αποτελεί την 87η συνολικά επιτυχημένη επιχείρηση ανάκτησης πυραύλου της εταιρείας. Στις αρχές τους πυραυλικού της προγράμματος η SpaceX απώλεσε αρκετούς πυραύλους, μέχρι να μπορέσει να επιτύχει το επιτυχημένο σερί των τελευταίων αποστολών.

Στη χθεσινή αποστολή, που ήταν η πρώτη που αφορούσε το πρόγραμμα Starlink και η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τη Φλόριντα, ο πύραυλος επέστρεψε στη βάση του εννέα λεπτά μετά την εκτόξευση.

Με τη συγκεκριμένη αποστολή ο αριθμός των δορυφόρων Starlink σε τροχιά έφτασε τους 1844, οι οποίοι παρέχουν πρόσβαση σε δορυφορικό Internet έναντι μηνιαίας συνδρομής. Προς το παρόν η υπηρεσία βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο σε διάφορες περιοχές και υπολογίζεται ότι έχουν εγκατασταθεί περισσότερα από 100.000 τερματικά τους συστήματος Starlink, δηλαδή επίγειοι δέκτες.

Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους συνδρομητές της δοκιμαστικής υπηρεσίας αναφέρουν ότι η ταχύτητα download μπορεί να φτάσει έως και τα 100 Mbps, με την ίδια την εταιρεία να αναφέρει ότι οι ταχύτητες πρόσβασης θα αυξηθούν στο μέλλον, καθώς η κάλυψη θα γίνεται όλο και καλύτερη με την εκτόξευση πολύ περισσότερων δορυφόρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments