Ελλάδα

Εξαδάκτυλος: Πώς εξηγείται η αύξηση εμβολιασμών

Εξαδάκτυλος: Πώς εξηγείται η αύξηση εμβολιασμών
Εξαδάκτυλος: Ο καθηγητής εξήγησε τον λόγο που έχει παρατηρηθεί αύξηση των εμβολιασμών το τελευταίο διάστημα, ενώ μίλησε για την ανοσία της αγέλης.

O Θανάσης Εξαδάκτυλος μίλησε για την ανοσία της αγέλης και την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Την ίδια ώρα από τα συνολικά 6.682 νέα κρούσματα κορωνοϊού, στην Αττική καταγράφηκαν 1.632 κρούσματα και στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 1.148 νέες λοιμώξεις.

Πιο συγκεκριμένα, την δική του εξήγηση πίσω από την αύξηση των εμβολιασμών αλλά και τα δεδομένα που ισχύουν πλέον για την επίτευξη της ανοσίας της αγέλης, παρέθεσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους

Όπως εκτίμησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, οι ανεμβολίαστοι που προχώρησαν στον εμβολιασμό τους τις τελευταίες ημέρες, δεν παρακινήθηκαν από τις εισηγήσεις των υγειονομικών αλλά από την «καθημερινή παρουσία των θανάτων δίπλα τους» εξήγησε.

«Είναι πικρό να το λέμε, αλλά είναι μια πραγματικότητα. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους συμβουλεύουμε και να απαντάμε στους λογικούς φόβους και απορίες που έχουν για να πράξουν το αναγκαίο για την προστασία τους», συμπλήρωσε ο ίδιος

Σχετικά με την ανοσία της αγέλης

Όσον αφορά στην ανοσία της αγέλης, ο ιατρός συμφώνησε πως κάποια στιγμή τα κρούσματα κοροναϊού θα αφορούν «συναχωμένους», ωστόσο διευκρίνισε ότι αυτό θα γίνει πραγματικότητα υπό συγκεκριμένους όρους: «Δεν αρκεί να φτάσουμε 7-8 εκατ. εμβολιασμένους μέσα σε 12 ή 18 μήνες. Πρέπει να είμαστε όλοι εμβολιασμένοι την ίδια στιγμή» ανέφερε, ενώ είπε ότι βρισκόμαστε σε μια στιγμή που θα πρέπει να ανανεώνεται η άμυνα των ήδη εμβολιασμένων.

Αναφορικά με εκείνους που επιμένουν στον μη εμβολιασμό τους ξεκαθάρισε πως θα τους πείσει η επικινδυνότητα του ιού ή ο θάνατος» εξηγώντας ότι σε τέτοια θέματα πρέπει να μιλάμε ωμά.

Επίσης για τις περιπτώσεις υγειονομικών και γιατρών που εκφράζουν αντιεμβολιαστικές απόψεις, τόνισε ότι τα πειθαρχικά του ΠΙΣ μεριμνούν για την επίπληξή τους αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. «Σε πολλές περιπτώσεις έχουν τιμωρηθεί, εκτός δημοσιότητας, με αφαίρεση άδειας ασκήσεως του επαγγέλματος», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments