Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Εορτασμός Πολυτεχνείου και πολιτική τύφλωση

Πολυτεχνείο: Εορτασμός Πολυτεχνείου και πολιτική τύφλωση
Πολυτεχνείο: Της Αριστεράς πρώτα θα της βγει η ψυχή και μετά το χούι. Η ελληνική Αριστερά διαγκωνίζεται εντός των τειχών της,  με αφορμή  την οικειοποίηση και στρέβλωση  μύθων και συμβόλων της μεταπολίτευσης , με στόχο να αποκτήσει, αυτό που αφορίζει σε επίπεδο επιχειρηματικότητας και οικονομίας, την ιδιοκτησία.

Της Αριστεράς πρώτα θα της βγει η ψυχή και μετά το χούι. Η ελληνική Αριστερά διαγκωνίζεται εντός των τειχών της,  με αφορμή  την οικειοποίηση και στρέβλωση  μύθων και συμβόλων της μεταπολίτευσης, με στόχο να αποκτήσει, αυτό που αφορίζει σε επίπεδο επιχειρηματικότητας και οικονομίας, την ιδιοκτησία. Οι “προοδευτικοί”  κάθε μορφής και μετάλλαξης διακρίνονται διαχρονικά στην καπηλεία κοινωνικών φαινομένων, στην εκφορά ρητορικών παραληρημάτων, στην σαρκοφαγία και στην απόκρυψη των ενοχών και πολιτικών αμαρτιών τους.

Αυτήν την στερεότυπη και φλύαρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας , την συνοδεύει πολλές φορές η βία, ο τραμπουκισμός, η τυφλή μικρο-εξουσία, ο απολυταρχισμός. Ένα πεδίο στο οποίο  ο ενδο-αριστερός εμφύλιος λαμβάνει  συχνά ακραίες  μορφές. Από το 1974 έχουμε ζήσει πολλαπλές εκδοχές της Αριστερής οργής και χολής, με αφορμή τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι διάδοχοι, αυτών  που αρχικά υπονόμευσαν την εξέγερση, αυτών που ήταν συνομιλητές της χούντας, αυτών που θεωρούν ότι τα συνθήματα του Πολυτεχνείου για “ψωμί, παιδεία, ελευθερία” είναι επίκαιρα και νοηματοδοτούν τους αγώνες τους, αυτών που διακινούν τα ανιστόρητα “η χούντα δεν τελείωσε το 73” και σήμερα μας “κυβερνάει η χούντα του Μητσοτάκη”, αυτοί έκαναν πράξη και στον φετινό εορτασμό  την αυταρέσκεια και τον βαρβαρισμό τους. Ξυλοφόρτωσαν τον σύντροφο τους Ν.Μ. γιατί τόλμησε να “παραβιάσει” τον “απολυταρχικό νόμο και τάξη” του Αριστερού παρανοικού μικρόκοσμου τους, καταθέτοντας στεφάνι. Η συνέχεια και ο πόλεμος μεταφέρθηκε στα social media. Διαμορφώθηκαν στρατόπεδα. Πήραν θέση οι οπαδοί. Και δημοσιοποιήθηκαν  φετφάδες και απειλές. Η κοινοκτημοσύνη και  οι συντροφικότητες πήγαν περίπατο. Αριστερής κοπής ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα.Όπως και η ιδεολογία της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments