Διεθνή

Λευκός Οίκος: Ικανός να τελέσει τα καθήκοντα του ο Μπάιντεν

Λευκός Οίκος: Ικανός να τελέσει τα καθήκοντα του ο Μπάιντεν
Λευκός Οίκος: Ο γιατρός του Τζο Μπάιντεν μετά την εγχείριση στην οποία υποβλήθηκε βεβαιώνει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ικανός να τελέσει τα καθήκοντα του.

Ο Τζο Μπάιντεν την Παρασκευή υποβλήθηκε σε μία σύντομη εγχείριση και μεταβίβασε προσωρινά την προεδρία στην Καμάλα Χάρις. Ο Λευκός Οίκος έδωσε στην δημοσιότητα μία επιστολή στην οποία ο γιατρός του χαρακτηρίζει τον Αμερικανό Πρόεδρο ικανό να τελέσει τα καθήκοντα του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν ανέλαβε εκ νέου τα προεδρικά του καθήκοντα χθες στις 18.35′ ώρα Ελλάδας, τα οποία είχε μεταβιβάσει για σύντομο χρονικό διάστημα στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για όση ώρα παρέμενε υπό αναισθησία κατά τη διάρκεια της κολoνοσκόπησης “ρουτίνας”, που υπεβλήθη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Μπάιντεν

Η εγχείριση του Μπάιντεν και η προσωρινή και σύντομη προεδρία της Καμάλα Χάρις

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποβλήθηκε την Παρασκευή σε κολονοσκόπηση, μια εξέταση ρουτίνας με γενική αναισθησία. Για αυτό τον λόγο ο Τζο Μπάιντεν μεταβίβασε προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρό του, Κάμαλα Χάρις.

Οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του προέδρου, που κλείνει τα 79 το Σάββατο, δημοσιοποιήθηκαν το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ), διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση. “Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας” στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

“Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία”, προσέθεσε.

Πότε ανέλαβε πλήρως τα καθήκοντα του

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μετά την κολονοσκόπηση “ρουτίνας” συνομίλησε με την Κάμαλα Χάρις και τον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου “γύρω στις 11.35′ σήμερα το πρωί. Ο πρόεδρος ήταν σε καλή διάθεση και ανάλαβε εκ νέου τα καθήκοντά του αυτή του εκείνη τη στιγμή”, έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

Η ίδια διευκρίνισε ότι ο Τζο Μπάιντεν παραμένει προς το παρόν στο νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, για τη συνέχιση του γενικού τσεκ-απ “ρουτίνας” στο οποίο υποβάλλεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments