Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης των μη εμβολιασμένων στην Ελλάδα
Κορωνοϊός: Σε ποσοστά κάτω του 70% στον γενικό πληθυσμό βρίσκεται ο εμβολιασμός στις 68 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Σε ποσοστά κάτω του 70% στον γενικό πληθυσμό βρίσκεται ο εμβολιασμός στις 68 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Στον γενικό πληθυσμό, ουραγός στο πρόγραμμα εμβολιασμού είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας. Σύμφωνα με το χάρτη που δημοσίευσε ο “Ελεύθερος Τύπος” ακολουθούν η Φωκίδα με 52% και η Αρκαδία με 59%, ενώ στο «κόκκινο» του εμβολιαστικού χάρτη βρίσκονται πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Κιλκίς, Δράμα, Σέρρες, Χαλκιδική, Πέλλα, Πιερία, Φλώρινα, Αρτα, Καβάλα, Γρεβενά). Σε 30 περιοχές της χώρας, η ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό από 70% έως 78% και μόλις σε 19 Περιφερειακές Ενότητες ξεπερνούν το 80%.

Στην πλειονότητά τους πρόκειται για νησιωτικές περιοχές, οι οποίες φαίνεται ότι συμμετείχαν μαζικά στο πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία», ενώ ένας από τους λόγους των υψηλών ποσοστών που καταγράφουν, ιδιαίτερα κάποια νησιά, όπως για παράδειγμα η Ικαρία (102%), η Κάρπαθος (103%) και η Μήλος (109%), είναι το γεγονός ότι πολλοί τουρίστες ή ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών επέλεξαν να εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Αντίθετα, μόλις 6 Περιφερειακές Ενότητες έχουν καταφέρει να υπερβούν το 70%, με πρωταθλήτρια τη Μύκονο (80%) και ακολουθούν η Σαντορίνη (79%), η Μήλος (75%), η Πάρος (73%) και η Κως (73%).

Ποια τα εννιά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από αύριο 22 Νοεμβρίου

Μια σειρά μέτρων θα τεθούν από αύριο σε ισχύ με στόχο την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού και θα αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Τα εννιά μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε και περιλαμβάνει όλα τα νέα μέτρα του μίνι “lockdown” για τους ανεμβολίαστους, επισημαίνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 22/11, όσοι πολίτες δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης δεν θα μπορούν να εισέρχονται στους εξής 9 χώρους:

  • κέντρα διασκέδασης
  • κλειστοί χώροι εστίασης
  • θέατρα
  • κινηματογράφοι
  • μουσεία
  • εκθέσεις
  • συνέδρια
  • γυμναστήρια
  • γήπεδα
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments