Ελλάδα

Τρίτη δόση εμβολίου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τρίτη δόση εμβολίου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
Τρίτη δόση εμβολίου: Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Αναλυτικές οδηγίες για την τρίτη δόση του εμβολίου ανήρτησε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες της επιτροπής εξηγούν αναλυτικά τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες για την αναμνηστική τους δόση. Η επιτροπή εξηγεί ποιοι συνδυασμοί εμβολίων συστήνονται, αλλά και τι πρέπει να κάνουν όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.

Να σημειωθεί πως τα ραντεβού για την τρίτη δόση αυξάνονται, με 153.000 να κλείνονται χθες Δευτέρα.

Σημειώνεται πως χτες ο Μάριος Θεμιστοκλέους στην καθιερωμένη ενημέρωση των συντακτών Υγείας για την πορεία της πανδημίας την Δευτέρα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου και έδωσε διευκρινίσεις για τις επιλογές που έχουν οι πολίτες ανάλογα με το σκεύασμα που χρησιμοποίησαν για τις τις δύο πρώτες δόσεις. Ειδικότερα, ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε ότι δεν θα κάνουν αναμνηστική δόση όσοι έκαναν την πρώτη δόση με mrna εμβόλιο και τη δεύτερη με Johnson & Johnson.

Τρίτη δόση εμβολίου: Οι περιπτώσεις και τι προτείνεται

Τρίτη δόση εμβολίου Τρίτη δόση εμβολίου Τρίτη δόση εμβολίου

Τρίτη δόση εμβολίου: Τι δεν συστήνεται

Τρίτη δόση εμβολίου: Αυξάνονται τα ραντεβού

Εκρηκτική αύξηση εμφανίζουν τα ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μόνο τον τελευταίο μήνα περίπου 500.000 πολίτες προγραμμάτισαν την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους. Ο αυξημένος αριθμός για την Τρίτη δόση ραντεβού οφείλεται κατά βάση λόγω της ανακοίνωσης των νέων μέτρων από την Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς κινούνται και τα ραντεβού της τρίτης δόσης καθώς χθες, Δευτέρα 22 Νοεμβρίου επιτεύχθηκε αριθμός-ρεκόρ με 153.000 πολίτες να κλείνουν το ραντεβού τους. Μάλιστα, χθες Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 25.000 ήταν τα ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν για την πρώτη δόση.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments