Διεθνή

Γερμανία: Παρουσιάζεται το απόγευμα η νέα κυβέρνηση

Γερμανία: Παρουσιάζεται το απόγευμα η νέα κυβέρνηση
Γερμανία: Σύμφωνα με δημοσίευμα της Bild, έχει ήδη αποφασιστεί πως θα γίνει ο διαμοιρασμός των Υπουργείων.

Υπερκεράστηκαν και οι τελευταίες διαφωνίες και ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία θα ανακοινωθεί σήμερα το απόγευμα. Η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Πράσινους και τους Ελεύθερους Δημοκράτες.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle η οποία επικαλείται πηγές των κομμάτων, οι τελευταίες διαφωνίες είχαν να κάνουν με τις οικονομικές πολιτικές και την στάση για την κλιματική αλλαγή. Επίσης, αποφασίστηκε ποια θέση θα πάρει ποιος σε σχέση με τα υπουργεία.

Θυμίζουμε ότι τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία θα πάρει ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς. Ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα έχει και η Bild, που αναφέρεται στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση. Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Κριστιάν Λίντνερ. Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η πιο αναγνωρίσιμη μορφή των «Πράσινων», Αναλένα Μπέρμποκ, ενώ στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Ουμπέρτους Χάιλ.

Γερμανία

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάρκο Μπούσμαν από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει πιθανότατα ο Ελεύθερος Δημοκράτης, Φόλκερ Βίσινγκ.

Αν και το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο επιθυμούσαν διακαώς οι Πράσινοι και συγκεκριμένα ο Άντον Χοφράιτερ, αυτό τελικά θα το πάρει το FDP. Το κόμμα των Πράσινων θα λάβει το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Οικογένειας και ένα υπερ- υπουργείο για το Κλίμα και την Οικονομία, του οποίου θα ηγηθεί πιθανότατα ο συμπρόεδρος των Πράσινων, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Γερμανία: Πως θα γίνει η κατανομή των υπουργείων

Με βάση όσα αναφέρει η Bild, τα υπουργεία στη νέα τρικομματική κυβέρνηση κατανέμονται ως εξής:

  • Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), εκτός από την Kαγκελαρία (με τον Όλαφ Σολτς), αναλαμβάνει τα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών, Εργασίας, Υγείας και Οικονομικής Συνεργασίας.
  • Το κόμμα των Πράσινων (Die Gruene) αναλαμβάνει πέντε υπουργεία: Εξωτερικών, Οικονομίας και Κλίματος, Οικογένειας, Γεωργίας και Περιβάλλοντος.
  • Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αναλαμβάνει τέσσερα υπουργεία: Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Εκπαίδευσης.

Γερμανία: Τα tweets των κομμάτων

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments