Οικονομία

Σταϊκούρας για σύστημα Υγείας: 11,7 δισεκατομμύρια για το 2022

Σταϊκούρας για σύστημα Υγείας: 11,7 δισεκατομμύρια για το 2022
Σταϊκούρας για σύστημα Υγείας: Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου για τις δαπάνες που έχουν υπολογιστεί να δοθούν στην Υγεία για το 2022.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Νοεμβρίου για τις δαπάνες που έχουν υπολογιστεί να δοθούν στην Υγεία για το 2022. Μιλώντας στο  Athens Health Summit που διοργανώνει η «Καθημερινή» δήλωσε πως για το 2022 θα καταβληθούν 11,7 δισεκατομμύρια για την Υγεία.

Για την πανδημία

“Στην Ελλάδα, η πανδημία χτύπησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε μια ευαίσθητη περίοδο, καθώς αυτό εξερχόταν από μία δεκαετή οικονομική κρίση, με σημαντικές αδυναμίες και μακροχρόνια προβλήματα, που επηρέασαν την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών υγείας. Ωστόσο, η ανταπόκριση της Κυβέρνησης ήταν άμεση και αποφασιστική, τόσο ως προς την αναχαίτιση της πανδημίας – για τις ανάγκες της οποίας λάβαμε δύσκολες, αλλά αναγκαίες και, αποδεδειγμένα, ορθές αποφάσεις, θέτοντας ως ύψιστη και απόλυτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας – όσο και ως προς τη στήριξη του δοκιμαζόμενου συστήματος Υγείας και τη συνολική θωράκιση, αναβάθμιση και ψηφιοποίηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, ώστε να αντεπεξέρχεται σε μελλοντικές κρίσεις” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Δόθηκαν ήδη 43 δισεκατομμύρια πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως: “Ταυτόχρονα, για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, προχωρήσαμε, με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα – όπως έχει αναγνωριστεί εντός και εκτός συνόρων –, σε πληθώρα μέτρων και παρεμβάσεων, πρωτοφανούς μεγέθους και εύρους, που ξεπερνούν τα 43 δισ. ευρώ την περίοδο 2020- 2022”.

Ενίσχυση του ΕΣΥ από την κυβέρνηση

Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε πως:

  • Σε ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με προσωπικό και εξοπλισμό.
  • Σε ενίσχυση των υποδομών του Συστήματος.
  • Σε υπερ-διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ, μέσω ενός επιθετικού επενδυτικού πλάνου.
  • Σε ανάσχεση της πανδημίας, με την κάλυψη των αναγκών για εμβόλια και διαγνωστικούς ελέγχους, καθώς και την παροχή κινήτρων εμβολιασμού σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments