Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ Εξεταστική: Δεν θα είναι μάρτυρας ο Πέτσας

ΣΥΡΙΖΑ Εξεταστική: Δεν θα είναι μάρτυρας ο Πέτσας
ΣΥΡΙΖΑ Εξεταστική: Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση, ο κατάλογος των μαρτύρων της επιτροπής για την λίστα Πέτσα.

Μετά από μία θυελλώδη συζήτηση που έγινε στην Βουλή, στις 12 Νοεμβρίου εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η εξεταστική για την λίστα Πέτσα. Οι πρώτες κόντρες λοιπόν ξεκίνησαν με τον κατάλογο των μαρτύρων που θα κληθούν προς κατάθεση για την υπόθεση.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην άρνηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις, ο Στέλιος Πέτσας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί καθώς και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Initiative, Opinion Poll, Enterprise Greece και Edelman.

Ποιους ζητά να καταθέσουν

Συγκεκριμένα ζητά να καταθέσουν οι Στέλιος Πέτσας, Βασίλης Κικίλιας και Γρηγόρης Δημητριάδης ο εκδότης και διευθυντής του Documento Κώστας Βαξεβάνης, ο διευθυντής της ΕΦΣΥΝ Νικόλας Βουλέλης, εκπρόσωποι του ΕΣΡ και εκπρόσωποι των εκδοτών, των καναλιών και των δημοσιογράφων.

Εντονη ήταν η αντίδραση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα: “Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του” τονίζει με νόημα ο επικεφαλής του κόμματος. “Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα” καταγγέλλει και προσθέτει: “Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία”.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

“Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. έδειξε σήμερα το έντρομο πρόσωπο της σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση , αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανηψιός, Γρ. Δημητριάδης.

Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Ν.Δ. να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία.”

Η σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής

Από την κυβερνητική πλειοψηφία (Νέα Δημοκρατία) αναμένεται να συμμετάσχουν οι εξής βουλευτές: Γιάννης Ανδριανός, Παρασκευή Βρυζίδου, Δημήτρης Καιρίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Γιάννης Μελάς, Τάσος Μπαρτζώκας, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Ανδρέας Νικολακόπουλος, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Αικ. Παπακώστα, Βασίλης Σπανάκης, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Βασίλης Υψηλάντης και Φίλιππος Φόρτωμας.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.) αναμένεται να συμμετάσχουν οι εξής οκτώ βουλευτέ: Μάριος Κάτσης, Αναστασία Γκαρά, Γιάννης Ραγκούσης, Βασίλης Κόκκαλης, Γιώργος Τσίπρας, Θεοδώρα Τζάκρη, Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. (2 μέλη) ο Γιώργος Καμίνης και ένα ακόμα μέλος που θα οριστικοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Από το ΚΚΕ (1 μέλος) η Μαρία Κομνηνάκα, από την Ελληνική Λύση (1) ο Γ. Βιλιάρδος, από το ΜέΡΑ25 (1) ο Κλ. Γρηγοριάδης. Από τους ανεξάρτητους (1) θα κληρωθεί ένας από τους Κωνσταντίνο Μπογδάνο και Κωνσταντίνα Αδάμου.

Πρόεδρος της Επιτροπής αναμένεται να αναλάβει ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments