Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ εξεταστική: Εγκρίθηκε η πρόταση από τη Βουλή

ΣΥΡΙΖΑ εξεταστική: Εγκρίθηκε η πρόταση από τη Βουλή
ΣΥΡΙΖΑ εξεταστική: Η Βουλή ενέκρινε την πρόταση του ΣΥΡΙΑ για την εξεταστική επιτροπή για την λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις.

Μετά από μία θυελλώδη συζήτηση που έγινε στην Βουλή για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί. Νωρίτερα ο κ. Γεραπετρίτης είχε αναφέρει πως η ΝΔ δεν θα καταθέσει πρόταση δική της για την επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε πριν από λίγο τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής τάχθηκαν 142 βουλευτές ενώ καταψήφισαν 157 βουλευτές σε σύνολο 299 ψηφισάντων. Τσίπρας

Πως συγκροτούνται οι εξεταστικές από την αντιπολίτευση

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την αλλαγή του Συντάγματος μπορεί πλέον να συγκροτείται εξεταστική επιτροπή στη Βουλή με τις ψήφους 120 βουλευτών, δηλαδή των 2/5 των 300 βουλευτών. Αυτή η αλλαγή πλέον δεν εξαρτά τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών από την εκάστοτε κυβερνητική πλειοψηφία.

Έτσι μετά τη στήριξη της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης και παρά την καταψήφιση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ από τους βουλευτές της ΝΔ, η εξεταστική επιτροπή που θα ερευνήσει τη «λίστα Πέτσα» θα συγκροτηθεί και θα έχει δύο μήνες χρόνο για να προχωρήσει στην έρευνά της και να καταθέσει το πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σημειώνεται επίσης ότι η εξεταστική επιτροπή θα έχει 29 μέλη και θα εκπροσωπούνται αναλογικά με την κοινοβουλευτικής τους δύναμη όλα τα κόμματα της βουλής. Επισημαίνεται επίσης ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος είχε διαγραφεί πρόσφατα από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΝΔ δεν θα καταθέσει δική της πρόταση

Η ΝΔ «δεν θα καταθέσει δική της πρόταση» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης αλλά «θα είμαστε εκεί, με σεβασμό στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, με σαφή επιλογή να δούμε τις τυχόν παθολογίες που έχουν ενσκήψει και να είμαστε δημιουργικοί στο πώς θα θεραπευτούν». «Θα κληθούν όλοι οι μάρτυρές που πρέπει από όλους τους χρονικούς ορίζοντες και θα υπάρξει μια πλήρη διαλεύκανση όπως την επιθυμούμε όλοι» σημείωσε.

Εγκάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι εάν και σε όλες τις χώρες έγιναν ανάλογες καμπάνιες ενημέρωσης δεν υπήρξαν τέτοια ζητήματα καταλογίζοντάς τους ότι εσείς «εμμέσως εδώ αμφισβητείτε και την επιχείρηση του εμβολιασμού και της ενημέρωσης για τη δημόσια Υγεία».  svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments