Τεχνολογία

Facebook Instagram: Γίνονται κρυπτογραφημένα τα μηνύματα το 2023

Facebook Instagram: Γίνονται κρυπτογραφημένα τα μηνύματα το 2023
Facebook Instagram: Η Meta ανακοίνωσε πως πρόκειται να ξεκινήσει την κρυπτογράφηση μηνυμάτων και στα δύο κοινωνικά δίκτυα.

Παρά το μεγάλο blackout, Facebook και Instagram πρόκειται να εντάξουν μία νέα δυνατότητα για το νέο έτος. Στην ουσία το Instagram από εδώ και πέρα θα ζητάει βίντεο σέλφι προκειμένου να ανοίξει νέος λογαριασμός.

Πιο συγκεκριμένα, η Meta ανακοίνωσε ότι η δυνατότητα της κρυπτογραφημένης επικοινωνίας στην άμεση ανταλλαγή μηνυμάτων σε Facebook και Instagram θα καθυστερήσει λίγο. Ο λόγος της καθυστέρησης αυτής είναι να γίνουν όλα με τον σωστό τρόπο.

Πως θα λειτουργεί

Ουσιαστικά, με την ανακοίνωση αυτή από την πλευρά της Meta, επιβεβαιώνεται ότι οι χρήστες του Facebook και του Instagram θα πρέπει να περιμένουν για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμα τη στιγμή που οι συνομιλίες με τις επαφές τους στα κοινωνικά δίκτυα θα έχει την ασφάλεια της κρυπτογράφησης. Η Meta σημειώνει ότι η δυνατότητα αυτή θα είναι ενεργή κάποια στιγμή μέσα στο 2023, χωρίς να δίνει ένα περισσότερο αναλυτικό χρονοδιάγραμμα.

Στο WhatsApp που επίσης ανήκει στη Meta, η δυνατότητα της κρυπτογραφημένης συνομιλίας είναι ήδη ενεργή, αλλά η μητρική εταιρεία έχει δηλώσει την επιθυμία της να την προσφέρει σε όλες τις επιμέρους εφαρμογές της. Όλες οι παρεμβάσεις της Meta στον τρόπο της άμεσης επικοινωνίας των συνδρομητών της γίνονται με γνώμονα την ασφάλεια των επικοινωνιών.

Λίγα λόγια για το Facebook

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004 ως μέλος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Αρχικά δικαίωμα συμμετοχής είχαν μόνο οι φοιτητές του Χάρβαρντ ενώ αργότερα επεκτάθηκε για την Ivy League (χαρακτηρισμός μιας ομάδας οκτώ ελίτ πανεπιστημίων των ΗΠΑ). Το όνομα της ιστοσελίδας προέρχεται από τα έγγραφα παρουσίασης των μελών πανεπιστημιακών κοινοτήτων μερικών Αμερικάνικων κολεγίων και προπαρασκευαστικών σχολείων που χρησιμοποιούσαν οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές για να γνωριστούν μεταξύ τους. Το 2005 το δικαίωμα πρόσβασης επεκτάθηκε σε μαθητές συγκεκριμένων λυκείων και μέλη ορισμένων μαθητικών κοινοτήτων. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2006 η υπηρεσία έγινε προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο του πλανήτη που η ηλικία του ξεπερνούσε τα 13 χρόνια.

Στις 25 Μαρτίου 2014, η Facebook Inc. ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την Oculus VR. Η Oculus εξαγοράστηκε από το Facebook για 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετοχές του Facebook.

Τον Δεκέμβριο του 2015, ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το 99% των μετοχών του στο Facebook. Στις 23 Αυγούστου 2016, το αφεντικό του Facebook πούλησε το πρώτο πακέτο μετοχών αξίας 95 εκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική υποστήριξη της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg. Η τιμή μετοχής της εταιρείας δεν επηρεάστηκε σχεδόν καθόλου. Δεδομένου ότι η πρωτοβουλία Chan Zuckerberg δεν είναι ένα πραγματικό ίδρυμα, αλλά μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, ο Zuckerberg μπόρεσε να κρατήσει χαμηλές τις φορολογικές πληρωμές και να εμφανιστεί ως ευεργέτης στα μέσα ενημέρωσης.

Λίγα λόγια για το Instagram

Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους τους (followers) ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει.

Η δημοφιλής εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010. Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000.

Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Το 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύριο δολάρια Η.Π.Α.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments