Nέα της αγοράς

Vodafone: Οι ψηφιακές εφαρμογές συναντούν τις πράσινες τεχνολογίες για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον

Vodafone: Οι ψηφιακές εφαρμογές συναντούν τις πράσινες τεχνολογίες για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον
Vodafone: Το Δίκτυο λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από 100% πιστοποιημένες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Μεγαλύτερο δίκτυο τον Μάρτιο.

Η στροφή στο δίκτυο της Ελλάδας ύστερα από την μαύρη εικόνα της πανδημίας περνάει μέσα από μία νέα και πρωτοποριακή ψηφιακή τεχνολογία, πράσινη μετάβαση χάρη στη Vodafone που όχι μόνο θα επιταχύνει στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και θα επιταχύνει την υιοθέτηση φιλικότερων προς το περιβάλλον τεχνολογιών, συμβάλλοντας στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής. Vodafone

Η προστασία του πλανήτη αποτελεί έναν βασικό πυλώνα του εταιρικού της Vodafone, ο οποίος έχει ως στόχο να συνδέει πολίτες και επιχειρήσεις για ένα καλύτερο μέλλον, καθιστώντας έτσι εφικτή μια βιώσιμη ψηφιακή κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς. Η «δίδυμη» αυτή μετάβαση γίνεται μέσα από τα σύγχρονα δίκτυα και τις ψηφιακές τεχνολογίες και ήδη το Vodafone Green Giga Network, το μεγαλύτερο πράσινο δίκτυο στην Ευρώπη, αποτελεί τον καταλύτη αυτής της εξέλιξης στην Ελλάδα, μέσα από σειρά καινοτόμων ενεργειών.

Όπως τόνισε και ο επικεφαλής της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης μιλώντας στο φετινό SingularityU Greece Summit, η Vodafone για να διασφαλίσει ότι μπορεί να θα είναι πλήρως ένα μέρος της λύσης στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έχει αναλάβει δράση ώστε να διαχειριστεί πρώτα από όλα τις δικές της περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Σε Ελλάδα και Ευρώπη, η Vodafone μειώνει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα σε όλο το φάσμα της λειτουργίας της, από τον σχεδιασμό και την παραγωγή των προϊόντων και υπηρεσιών που προωθεί στην αγορά, μέχρι την χρήση και την απόρριψη από τους πελάτες της. Ήδη, από την 1η Απριλίου 2021 η εταιρεία προμηθεύεται στη χώρα μας ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από 100% πιστοποιημένες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως η αιολική και η υδροηλεκτρική, επιτυγχάνοντας μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει διατηρήσει σταθερή την χρήση ενέργειας, παρά την θεαματική αύξηση στην κίνηση των δεδομένων χρόνο με τον χρόνο, χάρη στη χρήση ενεργειακά αποδοτικότερης τεχνολογίας στο κινητό της δίκτυο. Στόχος της Vodafone είναι η επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα έως το 2025 και το μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2040.

Συμβολή στην εξάλειψη της κλιματικής αλλαγής

Μιλώντας στο SingularityU Greece Summit, ο Χάρης Μπρουμίδης υπογράμμισε τη σημασία της χρήσης καινοτόμων τεχνολογιών της Vodafone, όπως το Internet of Things (IoT) από τους ίδιους τους εταιρικούς πελάτες της εταιρείας, καθώς αυτές προσφέρουν αντίστοιχες δυνατότητες μείωσης του δικού τους περιβαλλοντικού αποτυπώματος και, άρα, συμβολής στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.

To 2020 η Vodafone θέσπισε έναν φιλόδοξο στόχο να βοηθήσει τους εταιρικούς της πελάτες της να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά συνολικά 350 εκατ. τόνους παγκοσμίως έως το 2030, επιτυγχάνοντας έτσι αθροιστικά το ετήσιο ισοδύναμο εκπομπών της Ιταλίας. «Όχημα» αυτής της εξέλιξης θα είναι κυρίως οι IoT υπηρεσίες της Vodafone – περισσότερο από το μισό των 132 εκατ. συνδέσεων IoT της Vodafone παγκοσμίως επιτρέπουν άμεσα στους πελάτες της να μειώσουν τις δικές τους εκπομπές CO2e. Vodafone

Το Vodafone Green Giga Network παίρνει ενέργεια από τον ήλιο

Από τον Αύγουστο του 2021, το Vodafone Green Giga Network παίρνει ενέργεια από τον ήλιο, μειώνοντας κατά 50% την κατανάλωση ενέργειας του δικτύου στην περιοχή, και παρέχει πράσινη ενέργεια στο νησί της Αμμουλιανής του Δήμου Αριστοτέλη, υλοποιώντας δράσεις με τις οποίες βασικές υποδομές του νησιού λειτουργούν αποκλειστικά, μέσω ηλιακής ενέργειας.

Στο πανέμορφο νησί της Χαλκιδικής, η Vodafone έχει εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά συστήματα στο τοπικό Νηπιαγωγείο, τα οποία θα μηδενίσουν τις ηλεκτρικές ενεργειακές ανάγκες του και θα συμβάλουν, μέσα από τη μέθοδο του εικονικού συμψηφισμού, σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας για το Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο και άλλες Δημοτικές δομές του νησιού, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση σχεδόν 25.000 kWh σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, το Vodafone Green Giga Network στηρίζει την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση της Χάλκης, παρέχοντας ψηφιακά εργαλεία που φέρνουν νέες δυνατότητες στους κατοίκους και την οικονομία της Χάλκης και βοηθώντας την μετατροπή της σε μία αειφόρο, περιφερειακή κοινότητα και ένα πιθανό πιλοτικό μοντέλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη Χάλκη, η Vodafone ολοκλήρωσε την αναβάθμιση της συνδεσιμότητας του νησιού σε 5G και υλοποίησε την παροχή δημοσίου wi-fi που καλύπτει δωρεάν τους δημόσιους χώρους του οικισμού της Χάλκης, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για την τοπική οικονομία, με στόχο την συμβολή στην αναβάθμιση του παραγωγικού της μοντέλου.

Επιπλέον, εγκαθιστώντας σύγχρονα δίκτυα στο φωτοβολταϊκό πάρκο και το εργοστάσιο αφαλάτωσης του νησιού, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για μία «έξυπνη μετάβαση» των κρίσιμων παραγωγικών εγκαταστάσεων της Χάλκης. Ενώ, παρέχοντας υπηρεσίες Internet of Things (IoT) στον δήμο, προσφέρει καλύτερο έλεγχο και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου στον στόλο του, αλλά και τη δυνατότητα παρακολούθησης των οχημάτων του, σε πραγματικό χρόνο.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που θα λειτουργήσει καταλυτικά στην υιοθέτηση πράσινων τεχνολογιών και θα συμβάλει στη μείωση του περιβαλλοντικού αντικτύπου των δραστηριοτήτων του νησιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments