Ελλάδα

Πάτρα: “Έφυγε” ο βιομήχανος Γεράσιμος Φιλιππάτος

Πάτρα: “Έφυγε” ο βιομήχανος Γεράσιμος Φιλιππάτος
Πάτρα: Σε ηλικία 93 ετών “έφυγε” ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα ο Γεράσιμος Φιλιππάτος. Πριν από οκτώ μήνες είχε φύγει ο μονάκριβος γιος του Θόδωρος.

Σε ηλικία 93 ετών “έφυγε” ανήμερα της γιορτής του Αγίου Ανδρέα ο Γεράσιμος Φιλιππάτος. Πριν από οκτώ μήνες είχε φύγει ο μονάκριβος γιος του Θόδωρος.

Λίγα λόγια για τον Φιλιππάτο

Ο εκλιπών είχε καταγωγή από τα Μονοπολάτα Κεφαλονιάς, αλλά γεννήθηκε στην Πάτρα, όπως και τα αδέλφια του Μαρία, Ζαχαρούλα και Αλίκη. Με τον αδελφό του Ανδρέα ξεκίνησαν αρχικά την επιχειρηματική τους δράση με τα Πλεκτά Πιγκουίνος και στη συνέχεια δημιούργησε την ΕΡΙΟΚΡΥΛ, μια από τις μεγαλύτερες κλωστοϋφαντουργίες κατά τη βιομηχανική ακμή της Πάτρας, η οποία αποτελεί σημαντικό μέρος της βιομηχανικής ιστορίας της πόλης. Με τη σύζυγό του Βασιλική απέκτησαν τρία ακόμη παιδιά την Αλίκη, τη Θεοδοσία και την Ειρήνη και ευτύχησε να δει πέντε εγγόνια τον Γεράσιμο, τον Χάρη, τον Χαρίτωνα, τον Μάρκο και την Κυβέλη. Μετά τον θάνατο του γιου του η υγεία του είχε εξασθενήσει.

Είχε σκοτωθεί πριν λίγους μήνες ο Γεράσιμος Φιλιππάτος

Σοκ είχε προκαλέσει στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η είδηση του θανάσιμου τραυματισμού του οδηγού αγώνων Dragster Γεράσιμου Φιλιππάτου ο οποίος συμμετείχε στον συγκεκριμένο θεσμό με ένα από τα γρηγορότερα Nissan GT-R στη Γηραιά Ήπειρο. Σήμερα και κατά τη διάρκεια δοκιμών του πρώτου πρωταθληματικού αγώνα Dragster στο Αγρίνιο ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του με αποτέλεσμα να συμβεί το μοιραίο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments